Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (9)

Demokratska stranka: Odbrana Tadića, napad na Nikolića

Sve je u redu, nema razloga za izbore

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Kakvi, bre, izbori, baš nam je lepo ovako: Vuk Jeremić se poverava Draganu Đilasu
Kakvi, bre, izbori, baš nam je lepo ovako: Vuk Jeremić se poverava Draganu Đilasu
Photo: Stock

„Predsednik države može da raspiše izbore onog trenutka kada se sazna da li je Srbija dobila kandidaturu za članstvo u EU”, rekao je Đilas, propuštajući da objasni šta će se dogoditi ako Srbija ne dobije kandidaturu

Dragan Drvosek Đilas, zamenik predsednika Demokratske stranke, gradonačelnik Beograda, budući predsednik Košarkaškog saveza Srbije, vlasnik nebrojenih kompanija u Srbiji i regionu, izjavio je da Demokratska stranka „nema nikakav mehanizam koji može lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da odgovori od štrajka glađu i žeđu“. Gostujući na omiljenoj B92, Đilas je rekao da je odluka Nikolića da stupi u štrajk glađu zahtevajući raspisivanje izbora „politički čin“ i da takav „politički zahtev ne može biti prihvaćen”.

Obraćajući se svojim pristalicama, Drvosek je poručio: „Želimo da preduzmemo sve da Srbija dobije kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji, a nikakav potez koji može to da ugrozi nije dobar”, dodajući da „u ovom trenutku nema razloga za izbore u Srbiji”. Tadićev zamenik je potvrdio da će izbori biti raspisani odmah nakon što bude objavljeno da li Srbija ima status kandidata za članstvo u EU i da će biti održani nekoliko meseci pre nego što je njihov redovan termin.

Prvi put čujem da Srbija ima problema i da neko pominje izbore: Boris Tadić, štrajhbreher
Photo: bh-news.com

Predsednik države može da raspiše izbore onog trenutka kada se sazna da li je Srbija dobila kandidaturu za članstvo u EU”, rekao je Đilas, propuštajući da objasni šta će se dogoditi ako Srbija ne dobije kandidaturu. Prema Drvosekovim rečima predsednik Srbije Boris Tadić u poslednja dva meseca razgovarao je sa liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem četiri puta, a u poslednjem razgovoru mu je poručio da prihvata raspisivanje izbora posle kandidature Srbije za članstvo u EU. „Niti nudimo 15. januar, niti nudimo 18. decembar, nego zajednički rad i konsenzus oko zakona koje Evropa traži da usvojimo”, rekao je Đilas i poručio da naprednjaci moraju odustati od načina borbe za svoje zahteve koji je preduzeo Nikolić. Objasnio je da je neophodno da se Nikoliću pruži adekvatna pomoć i da oko tog njegovog poteza ne treba da se pravi „cirkus i pozorišna predstava”.

Principijelni Đilas, poznat kao izuzetno moralna ličnost,  kritikovao je Nikolićeve najbliže saradnike, ocenivši da su oni bili dužni da ga odgovore od štrajka glađu i žeđu, a ne da ga u tome podrže.

+++

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić komentarisao je štrajk glađu i žeđu lidera SNS: „Nemam visoki stepen razumevanja prema takvom vidu borbe“, odlučno je rekao Jeremić novinarima, dodajući da „ niko ne spori da ima problema, ali moramo pristupati svemu na racionalan način“.

star
Oceni
2.74
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak