Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (16)

Roditeljska akcija: Zvali smo kozačkog predstavnika za Srbiju

Kako poslati dete u ruski vojni kamp?

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Srpsko dete, ruska briga: Bezbrižno detinjstvo u pravoslavnoj prirodi
Srpsko dete, ruska briga: Bezbrižno detinjstvo u pravoslavnoj prirodi

Imamo tri kampa, svaki po tri sedmice. Jedan je vojni poligon u Novosibirsku, drugi je na Visokom Altaju (pored pustinje Gobi), to je, znate, planina, u divljini, daleko od civilizacije; i treći je pored Teletskog jezera, u podnožju Visokog Altaja u nešto malo pitomijem ambijentu. Sa decom rade iskusni stručnjaci, a kampovi se organizuju već 12 godina – nudi nam kozački tour operator nešto iz svoje bogate patriotske ponude za nestašnu srpsku decu

Nakon teksta “Hitler-Jugend na pravoslavni način” na našem portalu gde smo preneli iskustva dece iz Srbije koja su boravila u ruskim kampovima – bacali bombe, rasklapali automate, pucali iz različitih vrsta oružja – oglasilo se čak i srpsko Tužilaštvo, obećavajući da će da ispita o čemu se tu radi. U međuvremenu, na nacionalističkim, uglavnom proruskim forumima na internetu reklamira se organizovan odlazak dece iz Srbije u kampove koji se zovu “Sibirska zastava”. Valjda zbog medijske eksponiranosti, zainteresovani dobijaju sledeće konspirativno uputstvo: “Obaveštavamo sve zainteresovane za druženje  upoznavanje, da ćemo od sad sve skupove dogovarati samo u ličnom neposrednom kontaktu, kako vreme, tako i mesto”. Pored adrese web-sajta http://www.ladsistema.ru, nalazi se obaveštenje da postoji “Kancelarija: Novosibirsk – Beograd”, uz uredan broj mobilnog telefona (poznat redakciji).

Kako bismo iz prve kozačke ruke čuli o čemu se radi, u redakciji e-novina našli smo zabrinutog roditelja, objasnili mu da je u njegovom interesu da maloletnog sina što pre pošalje u Rusiju, dali mu broj telefona kozačkog tour-operatora i – snimili čitav razgovor u petak, 29. oktobra, u 10:48. Transkript je pred vama.

Zabrinuti roditelj: Dobar dan. Čuo sam za vas preko sajta Kozački kamp Srpska zastava i želeo bih da se raspitam o mogućnostima da pošaljem dete.

Kozački tour-operator: Čujte, ovih dana se digla velika prašina zbog tih naših kampova...

Zabrinuti roditelj: Znam, i sam sam to video ali me baš zato zanima da čujem pravu istinu. Znate, imam problematično dete, nemotivisano i mislim da bi mu jedno takvo iskustvo zaista značilo.

Kozački tour-operator: Da, naravno, ali to u ovom trenutku nije moguće, znate, malo je hladno sad tamo. Ali mogu da vam posavetujem da već u novembru, od 3. do 7. pošaljete dete na seminar kozačkih borilačkih veština na Vojnoj akademiji u Beogradu.

All Inclusive: 200 evra, uključujući pušku
Zabrinuti roditelj: Da, naravno, hladno je sada, ali ja sam mislio na leto 2011, pa me zanima kakve su mogućnosti tada?

Kozački tour-operator: Imamo tri kampa, svaki po tri sedmice. Jedan je vojni poligon u Novosibirsku, drugi je na Visokom Altaju (pored pustinje Gobi), to je, znate, planina, u divljini, daleko od civilizacije; i treći je pored Teletskog jezera, u podnožju Visokog Altaja u nešto malo pitomijem ambijentu. Sa decom rade iskusni stručnjaci, a kampovi se organizuju već 12 godina.

Zabrinuti roditelj: Odlično! E sad, molim vas, koliko košta to zadovoljstvo da dete dovedem u red?

Kozački tour-operator: Da vam kažem, najskuplja je avio-karta. Ako rezervišete ranije to vam dođe oko 350 evra ili, ako je u poslednji čas, do 600 evra. Boravak u kampu košta oko 200 evra, a to vam je jeftinije nego bilo kakvo letovanje kod nas i, znate (smeh), nema vanpansionske potrošnje.

Zabrinuti roditelj: Kažite mi još samo kako to sve izgleda?

Kozački tour-operator: Najbolje je da pogledate Jutub. Samo ukucajte NROOLAD i videće kako se radi sa decom. Ali najbolje je da se čujemo sledeće sedmice, znate, tada dolaze ovi moji Rusi, biće i Ataman Karibal (?) pa ćete moći da porazgovarate i sa njim.

Photo: www.ladsistema.ru

star
Oceni
3.95
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak