Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Ne mogu da prihvatim da e-novine više neće postojati

Ako ne nastavite sa radom, izbiće novi rat

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Luka Rubinjoni

Trajemo svoje poslednje sate, ali pisma čitalaca i dalje stižu. Kad je teško i najteže – čitaoci! Prenosimo četiri najsvežije poslanice podrške, ljubavi i odanosti. Bez obzira što nam je došao kraj, sve je imalo smisla, jer smo imali ovakve čitaoce

Piše nam Vladislav Dimitrijević divno pismo:

Dragi Petre,

Nije dan jedan prošao od kako postoji portal da se nisam nakačio, prikačio, ne znam kako da kažem, u pičku materinu...

Nisam baš siguran, mislim da sam za ovo vreme dva puta ležao u bolnici zbog nekih hirurških sranja, nebitno... Dakle, sećam se onih odvratnih stanja budjenja nakon anestezije i svega ostalog kako na onim malim govancima od telefona nišanim jednim okom to što ste imali da kažete. Nisam hteo da budem patetičan, iako ovo tako zvuči. Hteo sam samo da kažem da sam se kao i mnogi drugi čitaoci osećao delom ekipe, delom porodice, delom kulta koji ste stvorili, da sam nekako uvek bio tu.

Neko vreme sam, kao i mnogi drugi, izdvajao iz nekog ni nepostojećeg budžeta, neku siću, verujući da na taj način činim da ta porodica preživljava i traje. Za uzvrat ja sam dobijao značajne informacije i briljantan opis brloga u kome živimo. Ponosan sam i srećan zbog toga što sam kako-tako učestvovao u svemu ovome.

Photo: Braca Stefanović

Vi (e-novine) ste meni dali mnogo više!

Beskrajno sam vam zahvalan i isto toliko sam tužan zbog toga što se to sad kao završava. Ja ne mogu da verujem i ne mogu da prihvatim da e-novine više neće postojati!

Ali, e-novine ste vi-ljudi, a vas neće moći da ugase; čuće se vaša reč ovako ili onako.

Da ste mi živi i zdravi!

Photo: Braca Stefanović

PS: Zamolio bih te da mi pošalješ novi kontakt, ukoliko ovaj više ne bude bio validan.

Smrt Fašizmu!

Vladislav Dimitrijević

+++

Vlaho Mihočević iz Dubrovnika upozorava:

Pero, ako XXX-novine ne nastave sa radom izbiće novi rat! Zato sutra ili najviše kroz 3-4 dana uplaćujem prvih 100 evrića.

Smrt fašizmu!

Vlaho, Dubrovnik. :-)  

P.S. Pobjedićemo sigurno

+++

Sale Pazarac iz Bijeljine ne gubi nadu:

Ubijeđen sam da će današnji početak kraja biti veliki početak vječnog trajanja slobodne misli. Podrška cijeloj redakciji, a poseban pozdrav Ludom Peri i prijatelju Bojanu.

Sale Pazarac (Bijeljina)

+++

Stiže nam pozdrav od našeg druga anarhosindikaliste Ratibora Trivunca

Dragi Pero,

Vidim da se e-novine gase. Žao mi je zbog toga. Iako se u mnogome nisam slagao sa vama, ono što vam se ne može sporiti je dosledni liberalizam. I ranije, a i danas, kada ste prepoznali da je Vučić najbolji nastavljač Đinđićevog dela. Liberalizam je opaka ideologija, meni neprihvatljiva u mnogim aspektima, no ono na šta se uvek moglo računati kod doslednih liberala je to da će zastupati antifašističku poziciju u svim situacijama, i po svaku cenu.

Photo: Milan Živanović

Taj antifašizam je ono što sam uvek cenio kod tebe i tvojih novina. Siguran sam da ćete nastaviti sa svojom bitkom u nekom drugom obliku, i verujem da ćemo biti u prilici da nastavimo da pratimo tvoje i vaše, oštroumne i duhovite opaske na račun mračnjaštva koje nas okružuje.

Smrt fašizmu - sloboda narodu!

 

star
Oceni
4.16
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak