Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (508)

Pismo sa Zvezdare

Talenat i duh vam ne mogu oduzeti

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Nikola Krstić

"Možda su vam oduzeli slobodu da pišete, pravo da živite od svog rada i onoga u čemu ste sjajni, ali ono što oni nemaju i što nikada neće imati je vaš talenat i duh slobode! To vam ne mogu oduzeti nikada", piše nam draga čitateljka Jelena sa Zvezdare, čije pismo prenosimo u celini

Photo: Bahri Uka

Dragi prešarmantni ljudi,

Sve hoću da vam se javim, da napišem nešto, značili ste mi mnogo u jednom periodu života kao punkt na kome sam čitala i otkrila neke sjajne autore i vezala se za ovo mesto u cyber prostoru.

U permanentnoj gužvi već par godina unazad zbog previše posla, ne stigoh puno toga ni da ispratim u ovoj našoj haotičnoj stvarnosti koja je i e-novine skupo koštala, koja sve vise lici na ozbiljan nerazmrsiv brlog isključivo ličnih jefitinih interesa na svakom nivou, i bez prostora za bilo kakvu kreativnu slobodu, osim one u svoja četiri zida - tako na kraju ispada kada čovek pogleda vaš slučaj. Pišite, recite šta mislite, ali po cenu toga da bankrotirate, završite na ulici, šikanirani, prognani, obeleženi. I tako, samo čujem od prijatelja jedan dan - odoše nam e-novine!!! Odem pogledam, pročitam i vidim da se stvarno gasite i to na način koji nikako niste zaslužili, jer ova sredina duguje vam tako mnogo toga.

Meni ste značili neprocenjivo u onom formativnom studentskom periodu života, dok sam jos dolazila na portal redovno i tu pronalazila sjajan sadržaj za preživeti realnost oko mene kroz smeh, sjajne tekstove, sjajne ljude koje sam tu otkrila a koji su tu pisali i širenje jednog duha kakav se retko viđa u sredini kakva je ova naša i gradu kakav je Beograd. Sve te silne tužbe, cifre, to je blago rečeno zastrašujuće šta vam se dešava, pogotovo u ovoj besprizornoj trci za egzistencijom u šta se pretvorio svačiji život, osim naravno onih koji imaju tu privilegiju da umeju da kradu, pa ne moraju da rade, jer ima ko da radi za njih.

Photo: Jesenko Alić

No vi ste kao i uvek prešarmantni i sada kad gubite od puno gorih od sebe i ostajete tako brutalno bez prihoda u ovoj odveć surovoj sredini! Za to treba imati nešto sto se zove neponovljiv duh kakav jesu imali autori koji su stajali u uredništvu e-novina sve ove godine poput Petra Lukovića i Tome Markovića. Ostanite takvi! Držite se za neke nove sjajne stvari koje ćete raditi! Možda su vam oduzeli slobodu da pišete, pravo da živite od svog rada i onoga u čemu ste sjajni, ali ono što oni nemaju i što nikada neće imati je vaš talenat i duh slobode! To vam ne mogu oduzeti nikada!

Ovi prešarmantni zapisi iz redakcije, fotografije, govore o vama sve ono što ljudi ovde prosto ne vole da vide, a što ste vi - duh slobode i smeha, za koji da se ne lažemo nikad nismo imali potencijala kao sredina, čast retkim izuzecima koji umeju da se našale dobro na tuđ ali i na svoj račun, jer od ovih ozbiljnih čovek više ovde ne može da diše!

Pozdrav sa Zvezdare,

Jelena

star
Oceni
4.36
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak