Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (552)

Писмо из Македоније

Е-новине, мува у уху српског мамута

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: blogspot.com

Да злоупотребим једну метафору из "Гардијана": ти и твој портал сте били мува у уху српског мамута који је заборавио да изумре и току неког доба кад му је било време. И зато је животиња решила да вас избаци јер би у супротном морао да попизди скроз на скроз и да умре од муке што мора да умре од једне муве

Здраво Луковиќу,
Ја сам моје Е-новине затворио пре пет година. Односно, они су ми их затворили. Систем их је угушио, мање више на исти начин као што сада гуши тебе и твој портал: финансијским вакумирањем. Исисавањем задњих атома новчаног кисика.

Они те доживљавају ко терористу који се опасан експлозивним прслуком својих е-новина шуња на балу мејнстрим вампира, на коктелу на коме се слави нека годишњица лажнога света, симулакрума, фикције реалније од стварности, пријема на коме званице сипају парфеме у септичку јаму лажних митoва и баналних али опасних стереотипа не би ли се говна колико толико упристојила.

Да злоупотребим једну метафору из "Гардијана": ти и твој портал сте били мува у уху српског мамута који је заборавио да изумре и току неког доба кад му је било време. И зато је животиња решила да вас избаци јер би у супротном морао да попизди скроз на скроз и да умре од муке што мора да умре од једне муве.

Photo: Milica Jovanović

Осим тог веoмa важног скидања скраме текуќег опортунитета, разобличавања митова и лажи о себи и о другима, осим не мало нових новинских форми и супериорног стила код свих и редакцији, налазим да је веома важна (била) селекција преводних материјала из филозофије, културе, уметности, урбанизма, архитектуре итд. Пуно пута сам вас цитирао или ми се палила нека лампица инспирације.

То што је Србија солидарна и уједињена у смрти тако посебних новина говори више о њеном посрнуќу и о вашој величини и значају, не само за Србију веќ и за културни простор некадашње Југославије.
Поздрав из Скопља и из Македоније, града и симпатичне државице које су уништили идиоти истога реда.
Бранко Тричковски

 

star
Oceni
4.44
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak