Srbija Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (14)

Josef Levi, izraelski ambasador u Srbiji

Naše prijateljstvo ništa neće uzdrmati

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: isra-news.net

Odnosi Izraela i Srbije zasnovani su na dubokoj solidarnosti i razumevanju jevrejskog i srpskog naroda, mi smo prijatelji oduvek i zauvek i ništa to prijateljstvo neće uzdrmati, rekao je ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi

Gostujući u Dnevniku RTS, ambasador Levi je posetu predsednika Tomislava Nikolića Izraelu nazvao istorijskom i istakao da je najavila novu eru u odnosima dve zemlje. On je ukazao da odnosi Izraela i Srbije nisu počeli danas, nisu počeli ni kada su Srbija ili Izrael uspostavljeni kao države.

Naši odnosi su zasnovani na dubokoj solidarnosti i razumevanju jevrejskog i srpskog naroda, rekao je Levi i naveo da, iako se Srbija i Izrael ne slažu po pitanju Palestine, to ne kriju, već razgovaraju kao prijatelji.

Na novinarsko putanje kako su prošli razgovori s obzirom na izraelsko nepriznavanje Kosova kao države i na srpsko priznavanje države Palestine, Levi je rekao da se u odličnim odnosima dve zemlje ništa neće promeniti.

"Iako se ne slažemo sa vašom odlukom da priznate Palestinu, mi i dalje imamo odlične odnose i to se neće promeniti. Što se Kosova tiče, bilo je razgovora iza zatvorenih vrata, naši lideri su imali prilika da od vaše delegacije, predsednika Nikolića, Marka Ðurića, ministra Kneževića čuju kako vi vidite događaje na Balkanu, a naši lideri su izneli kako ih oni vide. Ja sam bio na tom sastanku, ali mislim da ne bi bilo pametno da vam sada kažem šta je rečeno", rekao je Levi.

Što se tiče ekonomije, Levi je rekao da je lokomotiva ekonomskog napretka pametna poljoprivreda.

"Ja u to verujem, a veruju i mnogi u Izraelu - da bi Srbija lako mogla da postane izvor hrane za Evropu. Sa svim prednostima koje imate, sjajnom teritorijom, radnim ljudima, vodama, rekama koje imate, plodnom zemljom Vojvodine i drugih krajeva zemlje, postoji prirodna veza između onoga što vi imate i što mi možemo da ponudimo i brojni su načini na koje možemo da sarađujemo", rekao je ambasador Izraela u Srbiji.

star
Oceni
3.67
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi