Srbija Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (4)

Zvanična potvrda iz Barija

Subotić oslobođen svih optužbi

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Pravda, spora ali dostižna: Stanko Subotić, prijatelj e-novina
Pravda, spora ali dostižna: Stanko Subotić, prijatelj e-novina
Photo: stock

U utorak 26. februara je građanski i krivični sud u Bariju zvanično proglasio presudu kojom je g. Stanko Subotić oslobođen i to sa tzv. punom formulom od optužbi da je bio povezan sa organizacijom mafijaško-kamorističkog tipa, koja se bavila švercom duvana iz Crne Gore za Italiju, a za koju je, kako je bilo tvrđeno, izvršio pranje novca u iznosu od preko milijardu i dvjesta miliona njemačkih maraka. Objavljujemo u celini saopštenje Subotićevih advokata

Prevedena presuda: Oslobođen optužbe
Screenshot: e-novine

Sud je presudio da g. Subotić nije počinio navedeno krivično djelo. Na ovaj način je završen proces koji je trajao veoma dugo - preko jedne decenije - jer  je istraga protiv Stanka Subotića na zahtjev italijanskog tužioca, vođena još i u nizu drugih država:  Švajcarskoj, Lihtenštajnu, Kipru, Francuskoj, Sjedinjenim američkim državama, Sloveniji, Srbiji itd. Sem toga, italijanski javni tužilac je ovu istragu vodio u saradnji i sa organizacijom OLAF iz Brisela, kao i američkim FBI.

Argumenti koje je iznijela odbrana g. Subotića, bili su do te mjere uvjerljivi da je sam tužilac na prvom ročištu koje je održano nakon prezentiranja odbrambenog materijala – predložio oslobađajuću presudu, što je presedan u italijanskom pravosuđu, naročito za delikte koji spadaju među onim najtežim, kao što je to bio slučaj u ovom procesu.

Upravo zbog činjenice da je pored odbrane i sam tužilac tražio oslobođenje Subotića, na presudu neće biti žalbe.

Time je Stanko Subotić zajedno sa nama, njegovim braniocima, doživio najveću moguću satisfakciju u ovom veoma teškom i komplikovanom procesu – kaže se u saopštenju Subotićevih branilaca Vesne i Sonje Čejović.  

star
Oceni
4.77
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi