Srbija Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (56)

Nova direktorka B92

Manja, ekspert za sladoled

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Bečki sladoled sa ukusom Grčke: Manja Grčić, ljubimica gastarbajtera
Bečki sladoled sa ukusom Grčke: Manja Grčić, ljubimica gastarbajtera
Photo: Stock

Ulaskom grčkog biznismena Stefanosa Papadopulosa u novu, vrlo zanimljivu vlasničku strukturu kompanije B92, u ovom medijskom preduzeću došlo je do dramatičnih promena. Ne samo što je otpušteno preko 150 ljudi i što mnogi najavljuju svoj odlazak, već je na mesto direktorke postavljena izvesna Manja Grčić, građanima Beča odavno poznata po atraktivnim bilbordima za sladoled iz srpske poslastičarnice...

Hajde, hani, pliz, pliz, daj mi jedan liz, liz: Manja, bečka zvezda
Photo: Stock

Pre nekoliko dana B92 je strogo biranim rečima objavio da je Manja Grčić (devojačko prezime - Vukojević) imenovana za predsednika Izvršnog odbora direktora RDP B92. Tim povodom Stefanos Papadopulos, član Upravnog Odbora B92, koji je do sada obavljao ovu funkciju, izjavio je za vlastiti B92 da se timu B92 „pridružio vrsni profesionalac u ovoj oblasti“, intimno objašnjavajući poslovni pedigre nove direktorke: “Manjino bogato međunarodno i domaće iskustvo u televizijskoj industriji, novinarstvu i menadžmentu sigurno će doprineti realizaciji ambicioznih poslovnih planova i daljem razvoju televizije B92 na medijskom tržištu Srbije“, izdeklamovao je Papadopulos.

B92 je bio dovoljno ljubazan da javnosti u grubim crtama predstavi svog novog upravnika. Ako je verovati ovoj medijskoj kući, Manja Grčić je rođena 1979. godine, a školovala se u Libiji, Iraku, Zambiji i Šri Lanki. Diplomirala je novinarstvo na „prestižnom fakultetu žurnalistike u Engleskoj“, ali B92 nije saopštio o kom se „prestižnom fakultetu“ radi, niti kad je drugarica Manja na „prestižnom fakultetu“ diplomirala. Po završetku studija – kako javlja B92 - Grčićeva počinje da radi kao novinar u BBC-ju, a potom se vraća u Beograd i postaje deo informativne redakcije Televizije B92. Manja je radila i kao savetnik za odnose s javnošću u američkoj agenciji USAID, nakon čega prelazi na televiziju Pink „na poziciju direktora firme Media System“. Od 2006. godine postaje zamenik direktora Foks televizije, zadužena za uspostavljanje celokupne kadrovske, programske, tehničke i produkcijske politike ove kuće. Karijeru nastavlja u Sloveniji, gde je od 2008. godine na poziciji direktora nacionalne televizije TV3 Slovenia, koja pripada MTG (Modern Times Group).

Prestižna poza sa prestižnog fakulteta: Manja, bez sladoleda
Photo: Stock

Šteta što je B92 propustio da u ovoj reklamnoj biografiji navede jedan zanimljiv detalj: tokom 2007. godine, Manja Grčić se u Beču oprobala kao manekenka, reklamirajući na bilbordima lokalni sladoled iz obližnje srpske poslastičarnice. Ovaj erotski performans nije ostao nezapažen među srpskim gastarbajterima, o čemu govori činjenica da su nam Manjini obožavaoci iz Beča, pozdravljajući njeno B92 postavljenje, odmah poslali njene fotografije sa sladoledom, uvereni da je ovo vrhunac jedne slatke karijere.  

* Tekst originalno objavljen na e-novinama februara 2011.

star
Oceni
4.43
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak