Srbija Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (2)

Tadićev razgovor sa decom

Očinski saveti nestašnog predsednika

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Da vam čika Boris kaže: Predsednik sa decom koja mu jedina još veruju
Da vam čika Boris kaže: Predsednik sa decom koja mu jedina još veruju
Photo: Stock

Predsednik Demokratske stranke i Srbije (u slobodno vreme) Boris Tadić, primio je u posetu tinejdžere iz optšina Bujanovac, Preševo i Medveđa i tom prilikom dao im osnovne smernice o životu, odrastanju, čuvanju zdravlja i dobrog izgleda. Šteta je što istorijskom prijemu nije prisustvovao čuveni slepi guslar koji bi reči predsednika pretočio u epsku narodnu pesmu postzdravorazumskog ciklusa

„Obaveza je države da deci omogući uslove za odrastanje i školovanje, ali i deca sa svoje strane moraju vredno da uče i da paze na svoje zdravlje“, mudro je deci zborio predsednik.

Vrhovni komandant je zbunjenim tinejdžerima poručio da ih u zemlji kojom on upravlja očekuje krajnje neizvesna budućnost.

"Odrastanje nije lako. Puno je izazova, a živimo u teškom vremenu", rekao je lider DS u zgradi Predsednika Republike grupi srednjoškolaca iz tri opštine sa juga Srbije, među kojima su đaci srpske, albanske i romske nacionalnosti.

Prvi među nejednakima je istakao da je budućnost Srbije u zajedničkom životu svih naroda koji u njoj žive istakavši da je to nešto čemu on teži kao predsednik države. Naročito u trenucima opuštanja posle celodnevnog šminkanja, ogledanja i prikazivanja u što boljem svetlu pred potencijalnim biračima.

Vrhovni je posebno ukazao deci na rastući problem narkomanije navodeći da ta pošast pogađa čitavo društvo.

"Vodite računa o zdravlju. To vam kažem kao predsednik, a kao tata to kažem i svojim ćerkama", rekao je Tadić i dodao da su za zdravlje opasni i alkohol i cigarete. U grupu po zdravlje opasnih artikala Vrhovni tom prilikom nije uvrstio mito, korupciju i provizije.

Da je predsednik živa biblija uzornog odrastanja posvedočila je i njegova majka Nevenka Tadić u antologijskom intervjuu jednom beogradskom listu.

Ona je tada podelila tajnu da je Boris, sada Vrhovni, kao dete bio umereno nestašan, nekonvencionalan dečko.

„Imali smo s njim problema oko pranja ruku, nošenja duge kose i držanja ruku u džepovima. Voleo je da jede sve, s tim nismo imali problema. Stalno je mislio na hranu i uvek je bio prvi za stolom. Sećam se, kada smo kupili klavir, pozovem ja Borisa s prozora da dođe kući i vidi šta smo kupili, a on će odozdo: Je l’ gicetina?“, ispričala je predsednikova majka povesnu zgodu svog neobičnog sina. U Srbiji čiji je Tadić integralni, gotovo organiski deo, ionako važi poslovica da zdravlje na usta ulazi, pa makar i u obliku gicetine!

star
Oceni
4.69
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak