Srbija
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (12)

Desni fashion

Srpkinje nisu nastrane

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: snp1389.rs

Još jedna u nizu fašističko-patriotskih art-instalacija desničarskog Srpskog narodnog pokreta 1389, pokrila je beogradske zidove; reč je o plakatima u okviru domoljubne akcije „Poruka protiv nastranosti (na odeći)“

Pronađite Srpkinju: Lepotica okružena zverima
Photo: snp1389.rs

Pored toga što se udaju za ratnike, potom rađaju Srpčiće, odgajaju iste za buduće ratove -  tzv. žene, tvrdi SNP 1389, imaju još jednu obavezu: treba lepo da izgledaju. Znaju to žene. Isprobale su su sve i svašta – od solarijuma, teretana, kozmetičara, parabena, parafina, aflatoksina, ali s malo uspeha. Danas su zahvaljujući braći iz SNP 1389 konačno shvatile zašto uprkos svemu ostaju ružne – nisu nosile majicu sa srpskim grbom i zastavom ili, još gore, nosile su majice sa slikom britanske ili američke zastave.

Dok se nesrećnice/izdajnice sa stranim zastavama na grudima smanjuju i postaju sve neuglednije, izdiže se kao gorostas, vitka, a jedra prava Srpkinja. O čudotvornom dejstvu srpske zastave govori i saopštenje modne linije SNP 1389: „Srpski narodni pokret 1389 je izlepio Beograd serijom od više hiljada plakata koje za temu imaju kritikovanje histerije kod jednog dela mlađe populacije. Fenomen nošenja zastava SAD i Velike Britanije postaje toliko rasprostranjen da se postavlja pitanje koliko mladi Srbi i Srpkinje zaista znaju istoriju svoje države i sveta.

Dve pomenute zastave država koje su tokom istorije bile (i još uvek su) najveći simboli sejanja zla širom planete, utoliko bi pre trebale više da zgražavaju omladinu jer je naš narod na svojoj koži osetio iskustvo nemrilosrdnog uništavanja više puta tokom istorije. Ove zastave čak sadrže u sebi boje koje slovenski narodi imaju na svojim zastavama, te je apsurd još veći - zašto bi neko stvarno želeo da umesto srpske trobojke nosi Union Jack?“.

Možda na ovo pitanje odgovori pravoslavna Modna Ikona, pjevačica Vesna Rivas verskim hitom Za Srbina rodila me nana, koji s ponosom objavljuje svoju video e-premijeru

 

star
Oceni
3.95
Ostali članci iz rubrike Srbija
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak