Srbija
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Pismo iz Niša

Bilo je časno živeti sa e-novinama

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Slobodan Jovanović

Iščitavam vaše članke o Blic Ženi, o Kriku, Cinsu i Nunsu, o čekrcima i nitovanju - po stoti put... Nedostajaće mi vaša neponovljiva duhovitost, vaša ironija, cinizam, vaš sarkazam... Vaše brutalno obračunavanje sa glupostima, besmislicama i idiotizmama u medijskoj sferi... Članci koji počinju sa: "Izvisio na čekrku..." - to je bilo moguće samo u e-novinama... Nadam se novoj reinkarnaciji e-novina, nadam se nečemu...

Sve u životu ima svoj početak i kraj. Početak je bio prelep, ushićen i pun radosti čitajuci portal e-novina.

Odmah smo se prepoznali i zavoleli. Prijatelji i saborci u teškim, turobnim, ludim vremenima. U ovoj apsurdnoj zemlji.

Čitajući e-novine sve je bilo lakše, podnošljivije, zabavnije i na koncu razumljivije.

Neko ko piše ono što mislim i osećam. Od prvog dana njihovog postojanja. Do danas.

Dolazeći iz Niša u Beograd, želeo sam da svratim u čuvenu redakciju i upoznam te ljude koji godinama pišu o stvarima o kojima drugi ne smeju ni da misle. To sam jednom i uradio. Popričali smo prijateljski, kao da se znamo jako dugo. I otišao sam nekako tuzan jer sam video da su sami na svetu. Ostavljeni sebi. Kao i ja. Od početka. Pa ko koliko izdrži.

Januarski dani: Milan Živanović i Petar Luković
Photo: Slobodan Jovanović

Teško je izgovoriti da je došao kraj nečemu što je vredelo. A vredelo je. Provoditi sate čitajući divne tekstove, jake, iskrene, mučne, bolne, smešne do suza i tužne do bola. Puno sam toga u njima spoznao i naučio.

Na kraju su Vas svi ostavili, odrekli vas se, postideli se, odmahivali glavom sa rečima da ste se promenili, da ste pukli,da ne znate šta pišete, da ste vulgarni...Tako to biva, dragi prijatelji, kod nas. Znate i sami. A to ste i očekivali, da se ne lažemo?

Evo, čitam e-novine i noćas, dok pišem ovo pismo vama, ali i sebi. I ljudima koji razumeju šta je zivot i kako treba o njemu pisati.

A to, priznaćete, nije nimalo lako. Prijatelji iz e-novina to najbolje znaju.

Ako sutra stvarno prestanete da postojite, ja ću nastaviti… onako, za sebe. Da održavamo kontinuitet. I nastavićemo da se borimo. Onako, možda i sami za sebe. Da održavamo ravnotežu. Jer će ,u suprotnom, sve otići dođavola. "Ostalo je ćutanje" .

Autor je glumac Narodnog pozorišta u Nišu

star
Oceni
4.36
Ostali članci iz rubrike Srbija
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak