Sport Sport plus
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (18)

Đokovići u Americi

Sin svog oca

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Philip Hall/usopen.org

Sportska štampa i ljubitelji tenisa oduševljeno su posmatrali kako u Njujorku padaju rekordi. Nadal je kompletirao sva četiri Gren slem pehara, Federer je servirao 86 as udaraca, Južni se opet probio u top deset na ATP listi... Jedan rekord je, međutim, nepravedno zapostavljen

Srđan Đoković, otac i najvatreniji navijač poznatijeg Novaka, prikazao je na ovogodišnjem US openu retku posvećenost i privrženost drugom teniseru sveta, urođeni smisao za biznis i marketing i nešto manji interes za ličnu higijenu. On je, naime, tokom svih petnaest dana turnira (računajući i kišni ponedeljak) nosio jednu te istu majicu sa likom svog najuspešnijeg sina.

Otac, sin i pesnice: Đokovići
Photo: Philip Hall/usopen.org

Iako je Đoković junior prikazao očiti napredak u igri, pokazao novu mentalnu snagu i postigao ogroman uspeh na otvorenom prvenstvu Amerike, možda je otac mogao da zaigra na kartu srpskog inata i još snažnije podstakne neposrednog izvođača teniskih radova - noseći majicu sa likom Rafaela Nadala.

Zanimljivo je da je sam Novak Đoković, na pitanje šta misli o tome što njegov otac nosi majicu s njegovim likom, rekao da on to nikad ne bi uradio - ali da je to izbor njegovog oca. U svakom slučaju, nijedan Grand Slam ne pamti događaj gde otac tenisera nosi majicu s likom sina: zamislite samo Federera Sr kako izgleda u t-shirtu s Rodžerovom slikom? To čak ni Mirka ne bi obukla.

Ali, Đokovići, kao Family i kao posebna roditeljska sorta - ne samo da su van mode i van trendova, oni su van vremena. Gledati Srđana Đokovića sa Novakom na prsima: priceless!

Cat Stevens je još 1967. imao pesmu "Father & Son", ali, izgleda, niko od Đokovića, nije imao priliku da je čuje, valjda što su kao Family opsednuti folklornim udarima forhenda u čeoni režanj; da su je čuli, sve bi bilo drukčije.

Ovako, očekujemo nove nastupe: Đoković Family u rublju sa Novakovim osmehom. Why not? Zar ovo nije porodična manufaktura tradicionalne srpske porodice u kojoj Sin radi, a Otac se gradi? Pitajte mamu, ona sve zna!

 

 

star
Oceni
3.64
Ostali članci iz rubrike Sport plus
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak