Sport Fudbal
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (5)

Skupština u Ljutice Bogdana

Bajatović i Knežević u Crvenoj zvezdi

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: crvenazvezdafk.com

Aktuelna zimska pauza u srbijanskom šampionatu donela je nekoliko kozmetičkih, ali i važnih promena u FK Crvena zvezda. Tokom zasedanja Skupštine režimskog mezimčeta verifikovan je mandat na tragikomičnim izborima izglasanog Svetozara Mijailovića, za „počasnog predsednika“ postavljen je Dragan Džajić, stadion je poneo ime Rajka Mitića, a više no sastav prvog tima zanimljiv je novi Upravni odbor u kome se ističu imena uglednog privrednika, Dušana Bajatovića, odnosno Srđana Kneževića, vlasnika firme „Knez petrol“, između ostalog osuđenog na dve i po godine zatvora zbog zloupotreba u poslovima sa naftnim derivatima. Nešto kasnije Upravni odbor je održao je prvu sednicu i za generalnog direktora kluba postavio Zvezdana Terzića.

Skupština FK Crvena zvezda, održana u subotu zapečatila je bar za narednih šest meseci poziciju aktuelne uprave u Ljutice Bogdana. Kako drugačije nego jednoglasno, na mesto „počasnog predsednika“ postavljen je Dragan Džajić, za novog predsednika Skupštine izabran je Ratomir Dujković, potpredsednička mesta zauzeli su Ivan Bekjarev i Stanislav Karasi, dok je posebnu temu dnevnog reda činila promena imena stadiona. Naime, najdublji sportski objekat u državi od decembra 2014. nosiće ime prve „Zvezdine zvezde“, Rajka Mitića.

Glasovima članova Skupštine verifikovan je mandat Svetozara Toze Mijailovića, koji je na poslednjim tragikomičnim izborima za predsednika kluba ubedljivo pobedio nevažeće glasačke listiće, rezultatom 196:47. Tragikomičnom predstavom za javnost, sa svega 243 izašlih od 3691 člana sa pravom glasa, održanom pre desetak dana tandem Zvezdan Terzić – Slaviša Kokeza obezbedio je privid legalnog  i tako na mesto prvog čoveka crveno-belih progurao bivšeg potpredsednika skupštine koji se, preko njihove volje neće mešati u svoj posao.

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić
Photo: crvenazvezdafk.com

Efektnim driblingom je pod tepih gurnuta činjenica da se Zvezdi, zbog kršenja finansijskog fer-pleja smeši još jedna godina bez učešća u evropskim takmičenjima, konstatovano je da dug kluba iznosi 52 miliona evra za šta, prema organima istrage ne postoji krivac, ali navijači aktuelnog šampiona mogu spokojno čekati novo „Zvezdino proleće“ pošto je Upravni odbor dobio zvučna pojačanja. Mesta u najvažnijem operativnom telu kluba dobili su ugledni privrednici Dušan Bajatović prvi čovek „Srbijagasa“, odnosno direktor u Elektromrežama Srbije, Branislav Đurđević.

Novi Upravni odbor FK Crvena zvezda čine: Branislav Đurđević, Dušan Bajatović, Vladica Popović, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev, Nebojša Čović, ministar Aleksandar Antić, vlasnik Skaj plus televizije I estradni menadžer Zoran Bašanović, Slobodan Babić, Miloš Đurković direktor u Hjulit-Pakardu i Mladen Jeftić generalni direktor MSI korporacije. Nije poznato zbog čega i kako, ali mesto u ovom elitnom društvu zaradio je i vlasnik firme Knez Petrol, Srđan Knežević protiv koga je Tužilaštvo za organizovani kriminal  2007. podiglo optužnicu zbog šverca nafte, dok mu je Apelacioni sud 4. juna 2014. potvrdio presudu na 2 godine i 6 meseci zatvora jer je prodavao petrolej kao dizel D2, što je sud video kao zloupotrebu službenog položaja iz člana 359. KZ.

star
Oceni
1.83
Ostali članci iz rubrike Fudbal
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak