Sport Ostalo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Odbojka

Ivan Miljković završio reprezentativnu karijeru

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: BETA

Posle 14 godina i tačno 272 nastupa kapiten Ivan Miljković rešio je da se oprosti od dresa reprezentacije Srbije. Jedan od najboljih odbojkaša Srbije svih vremena rođen je u Nišu 1979. godine i za deceniju i po karijere, pored Fenerbahčea čiji je trenutno član nastupao je za Partizan, Lube, Romu i Olimpijakos.

Sada već bivši kapiten vladajućeg Evropskog šampiona karijeru u majici sa državnim grbom počeo je malo nakon što se ustalio u prvoj postavi beogradskog Partizana čije je boje branio od 1997. do prelaska u italijanski Lube 2000. godine. U klubu iz Maćerate proveo je sedam sezona, odakle prelazi u Romu. Po isteku prve sezone iz prestonice Italije seli se u Grčku, tačnije u Olimpijakos čiji dres 2010. godine menja za Fenerbahčeov.

Jedan od najboljih korektora u istoriji srpske odbojke sa državnim timom osvojio je 14 medalja. Uz šest odličja Svetske lige, srebra i bronze sa Svetskih prvenstava u Japanu, odnosno Italiji 2010. u Miljkovićevoj kolekciji izdvajaju se tri bronze i dva zlata sa Evropskih šampionata od kojih je poslednje osvojeno u Beču 2011. Sam odbojkaš ističe kao možda i najvažniiju medalju namenjenu šampionu Olimpijskih igara u Sidneju 2000.

„Trenutno su mi prioritet neke privatne stvari i to mi je ispred reprezentativnih akcija. I to ne samo prve dve koje slede, Svetska liga i kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Ovo je definitivno kraj. Utakmica i poslednji poen koji sam napravio na Svetskom kupu u Japanu, protiv Amerikanaca bio je i poslednji nastup u reprezentativnom dresu. Jednom je do toga moralo da dođe, to svi znaju. Sebe sam uvek maksimalno davao državnom timu i znam da mi niko ništa ne zamera“ rekao je Ivan Miljković.   

star
Oceni
3.80
Ostali članci iz rubrike Ostalo
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak