Region Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (19)

Saopštenje Kfora

Prisilna mobilizacija građana za barikade

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Odrađivanje kosovskog dodatka: Radna obaveza na balvanima
Odrađivanje kosovskog dodatka: Radna obaveza na balvanima
Photo: Stock

Komandant Multinacionalne borbene grupe Istok pukovnik Majkl D. Švarc je tokom obilaska severa Kosova od jednog broja ljudi koji su bili na barikadama obavešten da su tu protiv svoje volje, saopštila je u sredu komanda tih snaga

"Određeni broj demonstranata je rekao da su na barikadama protiv svoje volje jer su ih paralerne strukture i lokalni članovi organizovanog kriminala zastrašivali i primorali na to", kaže se u saopštenju.

Komandant grupe Istok je građane na barikadama obišao 29. jula.

U saopštenju se navodi da multinacionalna borbena grupa Istok održava kontrolu nad prelazom Jarinje. Snage će upotrebiti sva neophodna sredstva kako bi održale sigurno i bezbedno okruženje kao i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu koji poštuju zakon.

Navedeno je i da je komandant borbene grupe Istok pukovnik Švarc odlučio da umesto probijanja blokade upotrebi vazdušne snage da bi obezbedio snabdevanje vojnika Kfora na severu Kosovu.

Snage borbene grupe Istok su do srede imale više od 50 letova i prenele preko 27 tona materijala za snabdevanje na severu Kosova, kaže se u saopštenju.

Švarc je izrazio nadu da će se uskoro naći političko rešenje kako bi svi koji žive na Kosovu mogli da nastave svakodnevne aktivnosti bez straha za bezbednost.

star
Oceni
4.38
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak