Region Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Fondacija poznatog tenisera

Đoković pomaže poplavljene u Hrvatskoj i BiH

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Odraslo se: Novak Đoković, čovek u nastajanju
Odraslo se: Novak Đoković, čovek u nastajanju
Photo: EPA/Yoan Valat

Sredstva koja Fondacija donira Bosni i Hercegovini biće iskorišćena za rekonstrukciju dva vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu, koja je do poplava pohađalo više od 300 dece. U Hrvatskoj će 10.000 evra biti namenjeno nabavci sredstava za dezinfekciju i sprečavanje širenja zaraza, a ugovor će biti potpisan u narednim danima

Fondacija "Novak Ðoković" uručila je u petak Kancelariji UNICEF-a u Srbiji donaciju od 110.000 evra za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. UNICEF u Bosni i Hercegovini će donaciju u iznosu od 100.000 evra iskoristiti za rekonstrukciju dva vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu, dok će 10.000 evra UNICEF u Hrvatskoj uložiti u nabavku dezinfekcionih sredstava za zaštitu od zaraza i komaraca, koji na poplavljenom području ugrožavaju zdravlje dece.

"S obzirom na to da nemamo kancelarije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, odlučili smo da 110.000 evra namenjenih obnovi vrtića i nabavci urgentnih paketa pomoći doniramo lokalnim kancelarijama našeg dugogodišnjeg partnera, UNICEF-u, čiji je Novak ambasador. Poplave su ujedinile ceo region i vrlo je važno da i sada, kada je na redu obnova, ostanemo tako ujedinjeni i pomažemo jedni drugima kako bi faza oporavka bila što kraća", istakla je Jelena Ristić, direktorka Novak Ðoković Fondacije.

Pomoć poplavljenima: Jelena Ristić i Mišel Sen Lo
Photo: TANJUG

Direktor Kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo zahvalio je Fondaciji na velikodušnoj donaciji
"Sredstva će se koristiti kako bismo pomogli našim komšijama sa rekonstrukcijom i popravkom dve predškolske ustanove i nabavkom sredstava za dezinfekciju. Ipak, ova donacija će učiniti mnogo više, pomoći će deci iz poplavljenih područja da povrate normalno detinjstvo, ostvare svoja prava na obrazovanje i igru i da u potpunosti ostvare svoj potencijal. Ona takođe pokazuje Novakovu iskrenu želju da pomogne deci, bez obzira na to odakle potiču", poručio je Sen Lo.

Photo: TANJUG

Sredstva koja Fondacija donira Bosni i Hercegovini biće iskorišćena za rekonstrukciju dva vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu, koja je do poplava pohađalo više od 300 dece.
"UNICEF u Bosni i Hercegovini je zahvalan Fondaciji Novaka Ðokovića za najavljenu donaciju za rekonstrukciju i opremanje dve predškolske ustanove čime će se omogućiti da se deca iz Sanskog Mosta i Šamca što pre vrate normalnom životu. Mi nastavljamo da mobilišemo podršku, jer je ostalo manje od 70 dana za opravak ili opremanje obrazovnih ustanova, kako bi se omogućio normalan početak školske godine 1. septembra", rekla je predstavnica UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Florens Bauer.

Ona je dodala da su najmanje 11 predškolskih, 80 osnovnih i 12 srednjih škola prijavljene kao teško oštećene i traže zvaničnu pomoć za opremanje ili rekonstrukciju.
U Hrvatskoj će 10.000 evra biti namenjeno nabavci sredstava za dezinfekciju i sprečavanje širenja zaraza, a ugovor će biti potpisan u narednim danima.

"Od srca zahvaljujemo Fondaciji Novaka Ðokovića na donaciji, koja će doprinijeti zaštiti zdravlja dece pogođene poplavama u Posavini. Zahvaljujući ovoj donaciji, za više od 1.000 dece osigurana je zaštita od zaraza nabavkom dezinficijensa, kao i zaštita od komaraca, koji na poplavljenom području ugrožavaju zdravlje dece“, istakla je Valentina Otmačić, predstavnica UNICEF-a za Hrvatsku.

star
Oceni
4.60
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak