Region Kosovo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Rasvetliti svaki zločin

Tači odao počast ubijenim Srbima

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Izvor: www.president-ksgov.net

Predsednik Kosova Hašim Tači u sredu je u Starom Gackom kod Lipljana položio venac na spomenik četrnaestoro stradalih Srba, ubijenih odmah nakon završetka rata, pre 17 godina

Predsednik je taj kriminalni akt nazvao ne samo postupkom protiv žrtava koje su radile na njivi, već i aktom protiv slobode Kosova i njegove demokratske budućnosti.

„Danas se sa bolom molim i izražavam još jednom žal za svim žrtvama tokom i nakon rata iz svih zajednica. Svaki zločin treba rasvetliti i kazniti. Zločin je zločin, bilo protiv koga da je počinjen i ne uzimajući u obzir ko ga je počinio“, rekao je Tači.

On je takođe kazao da treba da se jednom za svagda rasvetli sudbina svih nestalih lica, bilo da su oni Albanci, Srbi, Romi ili pripadnici neke druge zajednice.

„Svi imamo odgovornost da radimo u tom pravcu. Imamo odgovornost prema njihovim porodicama i prema budućnosti naše dece. Mi treba da pomažemo jedni drugima. Bol svake majke je isti za gubitkom njihovih članova porodice“, dodao je.

On je rekao da danas kada radimo na tome da izgradimo mir, kada radimo na pomirenju i na saradnji između naroda u našem regionu, bitno je da naglasimo da je za iskreno pomirenje potrebna pravda.

„Kao Kosovo mi smo mnogo toga postigli u ovih 17 godina od završetka rata. Počeli smo da gradimo mostove komunikacije i saradnje. U bliskoj budućnosti to će doneti poverenje i pomirenje među zajednicama i narodima“, rekao je Tači.

Samo vladavina prava i pravde može doneti pomirenje, a pomirenje će se dogoditi u bliskoj budućnosti, jer postoji volja za tim. „Samo pomirenje i saradnja Kosovo i region čine evropskim“ zaključio je predsednik Kosova.

star
Oceni
3.33
Ostali članci iz rubrike Kosovo
Tagovi