Region Kosovo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (2)

Susret svetskih lidera

Tači na ceremoniji proširenja Panamskog kanala

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Izvor: www.president-ksgov.net

Predsednik Kosova Hašim Tači učestvovao je u nedelju na istorijskoj svečanosti inauguracije proširenja Panamskog kanala, zajedno sa desetinama svetskih lidera. Tači je imao veliki broj sastanaka sa kolegama iz Srednje i Južne Amerike i pozvao zemlje koje nisu priznale Kosovo da to što pre učine

"Poziv za učešće na velikom događaju Srednje i Južne Amerike je dokaz da Kosovo svakim danom sve više jača svoju međunarodnu važnost i konsoliduje poziciju na međunarodnoj sceni", rekao je Tači.

Tokom posete Panami, predsednik Kosova je imao veliki broj sastanaka sa kolegama iz država Srednje i Južne Amerike. On se sastao i sa predstavnicima zemalja koje još uvek nisu zvanično priznale nezavisnost Kosova, tražeći od njih da što pre donesu odluku o njegovim priznavanju, i tako se pridruže državama koje su to učinile, a kojih je do sada 111.

"Sastao sam se sa predsednicima, premijerima i predstavnicima država iz Latinske Amerike koje nas nisu priznale. Postoji optimistična klima u kretanju prema bržem priznanju Kosova, čak i u državama koje su do danas oklevale da priznaju nezavisnost Kosova", dodao je on.

Predsednik Kosova je rekao i da je njegova zemlja u svakom delu sveta, rame uz rame sa snažnim svetskim državama. Ceremoniji proširenja Paname prisustvovalo je preko 60 predsednika, premijera i ministara spoljnih poslova zemalja širom sveta.

Panamski Kanali otvoren je pre 102 godine, a kako bi se veliki brodovi iz 21. veka smestili, izvršeno je proširenje starog kanala i otvoren novi deo kanala.

star
Oceni
3.86
Ostali članci iz rubrike Kosovo
Tagovi