Region Kosovo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Unapređenje odnosa

Kosovo otvara ekonomsku kancelariju u Izraelu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Izvor: MFA Kosova

Vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Republike Kosovo Petrit Selimi primio je u utorak delegaciju iz Izraela u sastavu Zvi Rav-ner, zamenik generalnog direktora i rukovodilac Divizije za Evroaziju i Balkan, ambasador Dan Oryan, direktor Odeljenja za region Balkana

Ministar inostranih poslova Kosova Selimi i izraelski zvaničnici diskutovali su o unapređenju odnosa i komunikacije između dveju zemalja. Selimi je izraelsku delegaciju obavestio o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom (EU), kao krunom uspeha formalizacije odnosa Kosova i EU, kao i o procesu priznavanja i članstva u međunarodnim organizacijama.

Razgovaralo se i o saradnji dveju zemalja u kontekstu članstva Kosova u međunarodnim multilateralnim organizacijama te o političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji.

Zamenik direktora Rav-ner i ambasador Oryan naglasili su da Izrael podržava Kosovo i građane Kosova iako još uvek nije priznao zemlju, dodajući da postoji prostor za unapređenje saradnje u ekonomiji, obrazovanju, poljoprivredi i mnogim drugim oblastima.

Zvaničnici Izraela i Kosova usaglasili su se po pitanju započinjanja procedure za otvaranje kancelarije predstavništva Republike Kosovo u Izraelu koja bi imala ekonomski karakter.

star
Oceni
4.11
Ostali članci iz rubrike Kosovo
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak