Region Hrvatska
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Nakon dvije godine bijega

Predao se Dražen Golemović

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: 24 sata

Nakon dvije godine bijega u BiH, graničnoj policiji na GP-u Stara Gradiška predao se Dražen Golemović, potvrdio je njegov odvjetnik Vlatko Vrkić. Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da je Golemović sproveden u riječki zatvor

On se dogovorio s braniteljem i timom branitelja da će se predati hrvatskom pravosuđu da mu se sudi. U ponedjeljak počinje suđenje. Nakon toga je u skladu s našim dogovorom odlučio da se vrati u Hrvatsku iz razloga što želi snositi sankcije i odgovarati pred hrvatskim pravosuđem za ono što je počinio u Republici Hrvatskoj. Znači, ne želi koristiti pogodnosti koje su možda pogodnosti u Bosni i Hercegovini, rekao je odvjetnik Dražena Golemovića.

U ponedjeljak će mu na Županijskom sudu u Rijeci početi suđenje za osam kaznenih djela poticanja na zloporabu položaja, kazneno djelo protuzakonitog posredovanja te davanje i primanje mita. Golemovića se tereti u aferi Ipsilon. Osim njega, osumnjičeni su pročelnik Porezne uprave u Pazinu Elvis Drandić, pazinska državna odvjetnica Davorka Smoković, policajci Nedjeljko Mijošek i Željko Muler te djelatnik Carine Silvano Legović.

Golemović, koji tvrdi da je nevin, četiri je mjeseca proveo u riječkom pritvoru. Godine 2009. pušten je da se brani sa slobode, ali je ubrzo nestao u BiH. Nije mogao biti izručen jer ima i državljanstvo BiH. Na području Bosne i Hercegovine je oko 50 osoba koje su pravomoćno osuđene u Hrvatskoj. Među najpoznatijima su Branimir Glavaš, dr. Ognjen Šimić i Blaž Petrović.

star
Oceni
3.71
Ostali članci iz rubrike Hrvatska
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak