Region Crna Gora
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (185)

Subotićevo pismo tabloidima „Vijesti“ i „Dan“

Kafanski primitivizam i foto-terorizam

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Ekskluzivno za Vijesti: Umetnički prepad Vanje Ćalović na susedni sto u restoranu Leonardo
Ekskluzivno za Vijesti: Umetnički prepad Vanje Ćalović na susedni sto u restoranu Leonardo
Photo: Vanja Ćalović/ Vijesti

Po odlasku iz Beograda gde je danima bio na meti čelnika Demokratske stranke, Stanko Subotić obreo se u Podgorici, uveren da će ručak sa prijateljima u restoranu „Leonardo“ biti predah od medijske hajke kojoj je izložen više od decenije. Međutim, Subotić nije računao na prisustvo Vanje Ćalović, honorarnog paparazza tabloida „Vijesti“, žena koja se povremeno predstavlja i kao izvršna direktorka „Mreže za afirmaciju nevladinog sektora“; ugledavši Stanka Subotića i Vladimira Popovića za istim stolom, Ćalovićka je pobesnela, počela da dobacuje i fotografiše, a njeni foto-radovi su se, naravno, odmah obreli na stranicama četničkih „Vijesti“ i četničkih „Dana“. O ovom incidentu pisao je sam Subotić, zahtevajući da se njegov odgovor integralno objavi u pomenutim četno-glasilima...

Opuštena, zadatak je izvršen: Vanja Ćalović, nudista pred kamerom
Photo: e-Paparazzo

Pod naslovom „Društvo na okupu - za jednim stolom Popović, Subotić i Ban“, podgorički tabloid „Vijesti“ lansirao je bizarni tekstualni sadržaj:

Stanko Subotić Cane, kontroverzni biznismen, kojem se trenutno sudi u Srbiji zbog sumnje da je švercom cigareta oštetio srpski budžet, vlasnik Pomorskog saobraćaja Duško Ban, bivši šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije i direktor NVO ’Institut za javnu politiku’ Vladimir Beba Popović i nepoznati muškarac ručali su juče zajedno u podgoričkom restoranu ’Leonardo’. Sa njima za stolom bio je i Zoran Jovanović, tjelohranitelj premijera Mila Đukanovića, koji je zadužen za Subotićevu bezbjednost dok je u Crnoj Gori. Prema fotografiji koja je poslata ’Vijestima’, Jovanović ne učestvuje u razgovoru, već osmatra“.

„Vijesti“, razume se, ne objavljuju da je fotografiju bez dozvole prisutnih uradila i ovom glasilu poslala osoba po imenu Vanja Ćalović, direktorka NVO „Mans“.

Šef Vanje Ćalović: Direktor Vijesti Željko Ivanović, nudista u pokušaju
Photo: e-Paparazzo

Kako je reč o neovlašćenom snimanju i uznemiravanju, preko svojih pravnih zastupnika Stanko Subotić uputio je odgovor tabloidu „Vijesti“, kao i listu „Dan“ koji je takođe objavio fotografije autorke Vanje Ćalović. Advokati traže da se ovo pismo Stanka Subotića, u integralnom obliku, objavi u listovima „Vijesti“ i „Dan“, kaop i na njihovim web-portalima.

Spremna za akciju: Vanja Ćalović bez NVO obeležja
Photo: e-Paparazzo

ODGOVOR STANKA SUBOTIĆA


U petak 20. septembra 2013 god. bio sam sa nekoliko prijatelja  na ručku u restoranu „Leonardo“ u Podgorici.

Pravo koje ima svaki slobodni građanin na svetu.Po zakonima i Ustavu Crne Gore i u Crnoj Gori takođe.

Tokom privatnog ručka, sa susednog stola, osoba pod imenom Vanja Ćalović počela je da nepristojnim ponašanjem, dobacivanjem, provociranjem, vidljivo nasilnim neovlašćenim fotografisanjem mobilnim telefonom uznemirava osobe za  stolom za kojim sam sedeo. Očigledna je bila namera te osobe da isprovocira bilo kakav incident, reakciju neke od osoba koje su ručale sa mnom i da je to bio jedini razlog njenog sedenja za susednim stolom sa osobom sa kojom je došla u restoran. Naravno da bi svaki normalan čovek u Crnoj Gori ili bilo gde u svetu bio iritiran činjenicom da vas gost sa susednog stola neovlašćeno fotografiše dok ručate i to stilom koji izaziva gađenje i bes.

Poverljivo: Željko Goveče Ivanović opisuje golu Vanju Ćalović evropskom komesaru Štefanu Fileu radoznalom da sazna gde da vidi njene nage fotografije 
Photo: e-Paparazzo

Siguran sam da bi ovo stranim diplomatama koji žive u Podgorici bio akt izrazite agresije i primitivizma. Na moje pristojno pitanje kao i moga prijatelja zbog čega to radi, osoba Ćalović smejući se odgovorila je da skuplja fotografije za „ličnu arhivu“, prozivala prisutne, "molila" da joj poziraju i pored ignorisanja svih prisutnih za stolom, nastavila da primitivno provocira, dobacuje, karakterističnim uličarskim rečnikom.

Ignorisanjem ovakvog primitivizma osobe koja se građanima Crne Gore i međunarodne zajednice predstavlja vajnim borcem za zaštitu ljudskih prava - prestala je sva komunikacija.

Trka za grantovima: Vanja na startu
Photo: e-Paparazzo

Onda se u dva tabloida sa kojima dotična osoba gaji emotivne i poslovne odnose pojavljuju te iste fotografije sa na silu sklepanim tekstom, ali bez oznake da je fotografija nastala nezakonito od strane direktorke MANS Vanje Ćalović.

Na ovaj se način najbolje vidi i uloga organizacije MANS, Vanje Ćalović i tabloida Vijesti i Dan u javnom životu Crne Gore. Ovo je najbolji primer donatorima i stranim diplomatama koji ubeđuju svoje vlade da se što više para odvoji od građana njihovih država za pomenute subjekte, jer se na taj način "demokratizuje crnogorsko društvo", pomaže razvoj "civilnog sektora", "omogućava zaštita ljudskih prava", jednom rečju pomaže ukupan kvalitet društva u Crnoj Gori.

Upravo iz ovih razloga je važno da vaši finansijeri i donatori, te politički zaštitnici saznaju kako se troši novac njihovih poreskih obveznika, da bi kupovinom skupih mobilnih telefona Vanji Čalović ona mogla da prepada ljude po restoranima, izigrava paparazza, provocira građane i izaziva incidente. A da onda od para drugih poreskih obveznika kroz donancije za papir i razvoj medija ide na štampanje tih nezakonito stečenih fotografija uz izmišljene i lažne opise koji prate te fotografije.

Direktor Vijesti u primisli petinga: Željko Ivanović prigodno čeka Vanju Ćalović
Photo: e-Paparazzo

Neka vaši donatori znaju zbog čega u danu kad se u Podgorici desio prvi susret premijera Srbije i Crne Gore od proglašenja nezavisnosti Crne Gore ovo nije bila tema za vas i vaše tabloide, već nezakonita fotografija slikana mobilnim aparatom Vanje Ćalović.

Ako ne dođe Vanja Ćalović, dobar je i Mirko Vuletić: Željko Ivanović (jedini s gaćama) u sexy šetnji Adom Bojanom, lijepo raspoložen 
Photo: e-Paparazzo

Dobrosusedski odnosi na Zapadnom Balkanu su samo floskule koje upisujete u formulare za dobijanje grantova, ali vas to u praksi naravno ne zanima.

I to se dešava, ali retko: Ćalovićka, obučena, pred čitaocima Vijesti
Photo: vijesti.me

Dobro je da ste ovo uradili i da ste ostavili trag. Svakim danom sve više pokazujete vaše pravo lice i načine na koji trošite novac poreskih obveznika država Evropske unije i SAD. Red je da to i saznaju. Ovaj dopis ću proslediti svim državama čije vas vlade finansiraju kao i međunarodnim organizacijma čije pare besomučno trošite.

Stanko Subotić, Podgorica, 21. septembar

star
Oceni
1.24
Ostali članci iz rubrike Crna Gora
Tagovi