Region Crna Gora
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (6)

Pismo Stanka Subotića koje „Vijesti“ nisu smele da objave

Bezočna kampanja medijskih kriminalaca

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Ponavljanje neistina majka je laži: Željko Ivanović, popularno Goveče,  ispoveda se psiću
Ponavljanje neistina majka je laži: Željko Ivanović, popularno Goveče, ispoveda se psiću
Photo: Stock

U skladu sa praksom starom preko deset godina, pred svake izbore u Crnoj Gori, bilo predsedničke, parlamentarne ili lokalne, podgoričke novine Vijesti i Dan koriste Stanka Subotića kao sredstvo u izborima da bi se preko njegovih leđa obračunavali sa političkim protivnicima, smatrajući da će na taj način pomoći svojim kandidatima, inače večitim gubitnicima, u pridobijanju nekog glasača koji bi njihovim lažima poverovao. Ovih dana pomenuti dnevnici su u tom cilju objavili tri članka: Vijesti 10.4.2014. godine pod naslovom "Veze Stanka Subotica i Prve banke: Kako je Cane kupovao raj" ; Vijesti 11.4.2014. godine pod naslovom "Planovi Subotica propali, građanima ostalo da vrate dug" i Dan 11.4.2014. godine pod naslovom „Preko Canetovog ostrva švercovali cigarete“

Šef mafije: Miško Perović sanja da vlada Crnom Gorom
Photo: pobjeda.me

Najbizarnije od svega jeste što ovi tabloidi ove naručene tekstove nazivaju „istraživanjima“, mada u suštini predstavljaju običnu kompilaciju laži i izmišljotina koje su te iste novine godinama, pod raznim naslovima, nebrojeno puta iznosili ili prenosili. Ali, da bi se sve prikazalo kao nekakvo “ekskluzivno otkriće” koje je posledica “novinarskog istraživanja”, Vijesti i Dan u pomoć pozivaju novinare koji su članovi organizacija sa zvučnim međunarodrnim skraćenicama, kao što su MANS, CINS, OCCRP i IRPI.

Pozivajući se na odredbu čl. 26 st. 1 Zakona o medijima Crne Gore, kojom mu je zajemčeno pravo na odgovor na lažne informacije navedene u tim člancima, Stanko Subotić je preko svog punomoćnika, advokata Radoslava Tadića, dana 11.4.2014. godine redakciji Vijesti dostavio svoj odgovor, ali Vijesti isti nisu objavile, sa „obrazloženjem“ da za to „nema zakonskog osnova“!? U cilju da javnost čuje i drugu stranu, objavljujemo odgovor Stanka Subotića koje su Vijesti odbile da objave.

PISMO STANKA SUBOTIĆA KOJE VIJESTI NISU SMELE DA OBJAVE:

Pred svake izbore u Crnoj Gori, bilo predsedničke, bilo parlamentarne ili čak i lokalne, večiti kandidati za preuzimanje vlasti, vlasnici Vijesti Miodrag Perović i Željko Ivanović, moji nekadašnji poslovni partneri, koriste svoju vojsku plaćenika, da recikliranim lažima o meni, mojim poznanicima ili prijateljima,  pomognu svojim trabantima instaliranim na mesta lidera stranka , da nekako u njihovo  ime uzmu većinu glasova crnogorskih birača.

Novinarska starleta: Miranda Patrućić, Stanija istraživačkog novinarstva
Izvor: www.vijesti.me

Kako su laži koje Vijesti i njihovi saborci iz Dana godinama plasiraju, postale nezanimljive čak i malobrojnim čitaocima njihovih štampanih pamfleta, pronalaze se novi načini,  kako bi se stare laži predstavile kao nekakva epohalna nova otkrića. Tako se i ovih dana, naravno u toku još jedne  izborne kampanje, pojavljuju stare laži i neistinite konstrukcije, u izvedbi Željkovih slugu, kamufliranih u nekakve zvučne međunarodne skraćenice, iza kojih su klasični najamnici poput Mirande Patručić, ne  bi li se sakrio duh “redakcije zla”, večito frustriranih vlasnika plave novine.

Sve što se ovih dana kao “ekskluzivno” pise o meni i mojim  poslovima, objavljeno je vise desetina puta i u Vijestima, Danu, Monitoru. I sve je obična laž, poput ove, da građani Crne Gore, kroz porez vraćaju nekakve moje poslovne promašaje. Još jedna bolesna laž iz uma Perović-Ivanović, sa kojom veruju da bi mogli doći do vlasti te spasiti se istraga, presuda zakonom predviđenih sankcija, za višegodišnje kriminalne radnje koje brutalno čine pred očima svih u Crnoj Gori, koristeći svoje medije kao “batine”, zbog kojih im niko ne sme reći ni reč.

Istina je, naravno, potpuno suprotna! U poslednjih dvadesetak  godina uložio sam u Crnu Goru vise desetina miliona dolara. Između ostalog novac sam dao i Peroviću i Ivanoviću da krenu u projekat Vijesti.

Izvini, Milo, bio sam goveče: Željko Ivanović moli Đukanovića za oprost
Photo: www.pobjeda.me

Jedino je tačno je da sam 2006. sa investicionim fondom došao u Crnu Goru i ponudio projekat od 250 miliona eura, koje smo bili spremni da investiramo. Nije došlo do realizacije projekta, ali zato što su i tada, kao i danas, Željko, Miško, Milka, Vijesti, Monitor, Dan, uz podršku Nacionala, Blica i pre svega Borisa Tadića i plaćenika poput Mirande Patručić, krenuli u medijsku hajku na mene i moje poslovne saradnike. Tadić je uz Koštuničiinu podršku izmislio krivično delo koje nisam počinio, da bi me stavio na poternicu. I naravno da je u tim okolnostima projekat prekinut.

To je inače specijalnost vlasnika Vjesti. Što gore za Crnu Goru i građane, za njih je bolje. Zato se teraju investitori, zato su svi, osim stranaca koji su uložili u Vijesti, sumnjivi i kriminalni. Zato se iz Crne Gore teraju svi koji su spremni da ulože novac, jer se Željku i Mišku ne dopada kad je građanima dobro.

Zbog svih laži koje ste o meni objavili tražim da čitaocima omogućite da čuju drugu stranu. Dužni ste bili da objavite da sam u Italiji oslobođen, tako što je tužilac povukao optužnicu jer nije imao ni jedan dokaz protiv mene, osim novinskih tekstova koje ste vi pisali izmišljajući.

Na meti medijske mafije: Stanko Subotić
Photo: Tanjug/Srđan Ilić

Dužni ste bili da objavite da je u Švajcarskoj gde živim decenijama, državno tužilaštvo na osnovu zahteva Srbije (Borisa Tadića i njegovog režima) izvršilo sve provere i utvrdilo da ne postoji niti trag o bilo kakvim sumnjivim poslovima u mom portfoliu, a još manje u procesu pranja para od šverca cigerata ili kokaina.

Dužni ste bili da objavite da je Apelacioni sud u Beogradu poništio presudu koju je sud pod pritiskom režima Borisa Tadića morao da donese protiv mene, zbog neplaćanja poreza i carina iz 1995 i 1996 godine!

Dužni ste bili da objavite da se na novom sudskom  procesu tim povodom u Beogradu, utvrđuje da je ceo proces protiv mene, pa i ta potrenica, bila bazirana na  falsifikovanim dokumenatima, novinskim člancima i da je posledica direktnog političkog naloga  Demokratske stranke i Borisa Tadića, u nameri da se sakrije da sam i njemu i stranci  godinama bio najveći sponzor.

Ovo ste sve bili dužni da objavite, ali niste!  Zato ste vašim čitaocima podmetnuli kukavičije jaje, maskirano u nekakve strane kvazi-novinarske istražitelje.

Zašto krijete članove vaših izbornih štabova?  Zašto ne kažete da je Miranda Patručić vasa plaćenica godinama i da zajedno otimate pare stranih fondova, ne bi li vodili vase lične političke ratove?

Potrčko Vanje Ćalović: Dejan Milovac, filozofsko razmišljanje o šeficinoj ljubavi
Photo: www.mc.rs

Zašto ne kažete da iza ovih laži i fabrikovanih senzacionalnih otkrića, ne stoje inostrani mediji, već da  stoji Dejan Milovac, službenik Vanje Čalović, koji poput urednika Dana ima zadatak da glasnim dranjem “drž te lopova”,  treba da sakrije bruku i blam, te samozvane borkinje za ljudska prava, čije su bolesne kriminalne navike mogle da vide hiljade i hiljade građana, putem socijalnih mreža, a što se panično skriva od svih medija?

Želite zaista da se bavite istraživanjem o kriminalu? Pa pođite od vas. Od toga kako ste počeli i odakle vam desetine miliona. Evo, onda mogu da krenu od mene i pitaju me za odnos sa vama i međusobne finansijske aranžmane, to je najbliže što sam ikada imao kontakt sa kriminalom. Objavite sve, pa nek građani procene sami ko je od nas zaista kriminalac.

Stanko Subotić; Ženeva, 12. april 2014.                                                 

star
Oceni
4.26
Ostali članci iz rubrike Crna Gora