Region BiH
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (2)

Motiv ubistva nepoznat, istraga u toku

Ubijen svećenik u Bihaću

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: mojusk.ba

"Prema prvim nalazima radi se o teškom ubojstvu i nasilnoj smrti župnika Mile Ivančića, koji je ubijen na vrlo svirep način", kazao je zamjenik komesara Policije Unsko-sanskog kantona (USK), Marijan Šimić

Svećenik fra Mile Ivančić (1935.) pronađen je u subotu mrtav u župnoj kući u bihaćkom naselju Zavalje. Beživotno tijelo pronašla je mještanka Mirjana Dujmović, koja je namjeravala očistiti župne prostorije, prenosi Radiosarajevo.ba

Kako joj svećenik nije otvarao, a noć ranije dao joj je ključ, zajedno s kćerkom otključala je kuću i pronašla njegovo tijelo. O svemu je obaviještena policija, koja je izašla na lice mjesta, zajedno sa dežurnim tužiocem i obavila uviđaj. 

"Prema prvim nalazima radi se o teškom ubojstvu i nasilnoj smrti župnika Mile Ivančića, koji je ubijen na vrlo svirep način", kazao je zamjenik komesara Policije Unsko-sanskog kantona (USK), Marijan Šimić. 

Kantonalni tužilac Senad Ljubijankić naredio je da se izvrši obdukcija tijela, kako bi se znao tačan uzrok smrti. O motivima se za sada ne može govoriti, a više detalja biće poznato po okončanju istrage,javlja  Fena.

star
Ostali članci iz rubrike BiH
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak