Region BiH
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (128)

Kanalizacioni izliv iz Republike Šumske

Motika za srbomrsce

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: metro-portal.hr

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik optužio je u petak direktorku Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonju Biserko da vodi „prljavu, zločinačku kampanju" protiv Srbije i srpskog entiteta u BiH. Mile se, u napadu post-Guča sindroma, poverio svom omiljenom beogradskom toaletoidu Presu, a u toj pravoslavnoj ispovesti progovorila je kafanska duša prvog balvana Republike Šumske

“Odavno me ne dotiču izjave raznih vucibatina kao što je Sonja Biserko, koja već duže vreme lagodno živi na lažima koje plasira protiv srpskog naroda u celini. Nije prvi put da ta usedelica pokušava da se prikaže kao ‘važan faktor’ i da pokušava da nanese štetu Srbiji i Republici Srpskoj, pričajući priče koje se graniče sa naučnom fantastikom”, rekao je Dodik dokazani mrzitelj science fiction žanra.  On je pobednički dodao je da je Republika Srpska “realnost koju će srbomrsci morati, jednom za svagda, da prihvate”. Šumsku na čelu sa Miletom kao nekrunisanim kraljem moraće da prihvate svi na kugli zmaljskoj, a i šire ukoliko ih ima!

 Nakon prve kafanske ture nametnulo se logično pitanje: kako je neko ko se bezuspešno pokušava nametnuti kao važan faktor, a čije izjave ne dotiču poput stene postojanog Dodika, uspeo da iznervira poslovično opuštenog preduzimača iz Laktaša? I to toliko da mu se učini da je u pitanju sveopšti napad na srpski narod u celini, a kada je već tako onda i odbrana mora da bude žestoka. Pošto je tenkova i genocidnih pomagala ponestalo, ostalo je još samo nešto primitivizma koji dobro dođe banjalučkom glavešini u odbrani svog šumskog kraljevstva.

 “Možda su nekada te priče godile ušima zapadnih diplomata, ali mislim da je to vreme zabluda prošlo. Što se tiče RS, mogu da poručim i Sonji Biserko i ostalim prevarantima, poput Ive Banca, da će morati da prihvate realnost i činjenicu da je RS želja 1,4 miliona ljudi koji žive u njoj. Sve što RS čini, čini na osnovu ustavnih i dejtonskih ovlašćenja, jer mi imamo određena prava u BiH i nećemo prestati da ih koristimo, bez obzira na to šta o tome misli usedelica Sonja Biserko” poručio je tokom prijatnog razovora u toaletu raspojasani Dodik. Činjenica da bi njegova politička usedelica od entiteta imala i znatno više od tih 1,4 miliona stanovnika da on i njegovi ideološki isomišljnici nisu naširoko shvatali svoja prava, mamurnog Milorada nije navelo na otrežnjenje.

Na Dodikovom nišanu: Sonja Biserko

Da bi ostavio utisak odlučnog srpskog domaćina, Dodik je busajući se u prsa dodao: “Jedino novo što je izgovorila su dve reči: Milorad Dodik. E, pa, Milorad Dodik joj poručuje da joj je uzalud ta besmislena kampanja ocrnjivanja Srba i pravljenja nove krize u BiH i regionu. Uveren sam da će bilo ko drugi koji dođe na moje mesto nastaviti da radi posao koji ja radim i da će nastaviti da štiti legitimne interese Srpske. Mi nećemo prestati da koristimo svoja Ustavom zagarantovana prava, bez obzira na to šta o tome misli Sonja Biserko ili neki drugi isluženi i beskorisni tipovi koji hoće hleba bez motike”, rekao je Mile, inače široj javnosti poznat kao stalni korisnik mentalne motike.

Napad kafanskog buncanja Dodik je dobio nakon što je po povratku iz Guče, letnje prestonice vascelog srpstva, saznao da je Sonja Biserko na seminaru Nacionalizam i sadašnje prilike u Srbiji, koji je održan u Mostaru, protivno opšteprihvaćenom konsenzusu koji vlada na saboru, rekla da “srpski nacionalizam još uvek prisutan i da je još uvek prisutna teritorijalna aspiracija prema BiH". Ona je kazala i da je “Srbija otkako je Kosovo krenulo u nezavisnost radikalizovala prilike u RS preko Milorada Dodika” i dodala da se „Srbija nije borila za opstanak Kosova, već za spajanje RS sa Srbijom".

 “Dodik je doveo Bosnu do tačke raspada u poslednjih godinu i po dana! Međunarodna zajednica je na to reagovala, i čak je poseta potpredsednika SAD Džozefa Bajdena bila motivisana situacijom u BiH. Dodik je usko povezan sa političkom vlašću u Beogradu, i odslikava težnje Srbije da pripoji RS Srbiji”, iznela je Sonja Biserko svoja zapažanja o suštini politike koju vodi Milorad Dodik.

 Ona je podsetila da je u poslednjih nekoliko meseci Dobrica Ćosić “u više navrata rekao da bez rekompozicije Balkana, što će reći, stvaranja srpske države koja uključuje RS, nema mira na Balkanu. To je težnja određenog neformalnog dela elite, koji još uvek ima moć i opstruiše zemlju koliko je moguće. To su delovi SANU, SPC, to je partija Vojislava Koštunice, ali i SRS”, rekla je Biserko.

 Zanimljivo je da niko iz, odmorima desetkovanog kabineta predsednika Tadića, nije hteo da komentariše tvrdnje Sonje Biserko, baš kao ni u SANU i u SPC. Ni miljenik nacionalističke javnosti u Srbiji Dobrica Ćosić nije se odazivao na pozive jednog od svojih omiljenih toaletoida. Da se priča ne završi samo na Dodikovom primitivnim argumentima postaralo se društvo iz jaruge iz redova bratskog DSS. Šef poslaničke gupe te stranke Miloš Aligrudić nazvao je govor Sonje Biserko ,,najvećim lupetanjem” i dodao da je ona ,,žena koja ne zaslužuje da joj se uputi nijedna reč.” Od rečitog Aligrudića, pravoslavca po ubeđenju, i to je sasvim dovoljno!

star
Oceni
3.96
Ostali članci iz rubrike BiH
Tagovi