Region BiH
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Parlament BiH

Bez izjašnjavanja o rezoluciji o Srebrenici

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: www.parlament.ba

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odbio je u ponedeljak predlog poslanika Socijaldemokratske partije Denisa Bećirovića da se izjasni o britanskoj rezoluciji o Srebrenici, koju bi trebalo da razmatra Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija

Bećirović je na taj način zatražio od poslanika da iskažu razumevanje prema Velikoj Britaniji, koja priprema rezoluciju za osudu genocida u Srebrenici.

Za predlog su glasala 22 poslanika, 11 ih je bilo protiv, dok su četiri bila suzdržana i bez dovoljne entitetske većine iz Republike Srpske predlog je upućen Kolegijumu Doma na usaglašavanje.

Bećirović je kritikovao predsednika manjeg entiteta Milorada Dodika i predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića koji su tražili od SB da se o toj rezoluciji ne raspravlja, prenosi agencija Fena.

Bećirović je predložio da Predstavnički dom oceni da priznanje o genocidu predstavlja temelj pomirenja u BiH, ali i u regionu, kao i da oni koji budu za današnje zaključke, to i potpišu i pošalju u UN i svima koje čine napore da se rezolucija usvoji.

Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nikola Špirić je mišljenja da ne treba ovakvim predlozima narušavati dobrosusedske odnose, ocenjujući da rasprave ove vrste neće doprineti napretku stanovništva i da "uzavrelu situaciju treba smirivati, a ne podgrevati".

star
Oceni
3.60
Ostali članci iz rubrike BiH
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak