Region BiH
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Gradonačelnik Obren Petrović

U Doboju više od 20 žrtava poplave

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Anadolija

Ukoliko se informacija o broju stradalih u Doboju potvrdi, broj mrtvih u poplavama u tom gradu bit će više od 30 osoba, jer je ranije objavljena informacija o 17 stradalih, piše portal klix.ba

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović potvrdio je za Klix.ba da su na području tog grada pronađena tijela više od 20 osoba. On je kazao da su tijela dovezena u mrtvačnicu i bolnicu u Doboju.

"Imamo donji dio grada gdje, strahujemo, ima najviše mrtvih. Nismo uspjeli te osobe izvaditi iz vode, još ima tijela u vodi... Taj dio grada nije očišćen i strahujemo da će tamo biti najviše stradalih. Tokom noći i sutrašnjeg dana ćemo ih izvlačiti. Isporučili smo do sada više od 20 sanduka za tijela stradalih i mi ćemo platiti sahranu za te osobe", rekao je Petrović.

Na pitanje da li je tačna informacija da je u jednom automobilu pronađena mrtva cijela porodica, Petrović je kazao: "Ima takvih slučajeva. Strahujemo da ima još mrtvih u južnom dijelu grada i Pijeskovi. Imamo još auta, ljudi... To ćemo znati večeras ili sutra".

Rekao je, takođe, da se voda polako povlači iz Doboja, da građani imaju dovoljne hrane, a u pomoć su pristigle susjedne općine iz RS i FBiH.

"Problem je danas bila informacija vezana za pucanje brane na Modracu kod Lukavcu. Poslije toga je nastala panika, stampedo. Očekujemo da dođe struja pa da možemo informirati građane", dodao je.

Potvrdio je da je presječen put kod Doboja te da se radi na njegovom saniranu kako bi se mogla uspostaviti komunikacija. Vjeruju da će put biti otvoren večeras ili sutra.

Ukoliko se informacija o broju stradalih u Doboju potvrdi, broj mrtvih u poplavama u Doboju bit će više od 30 osoba, jer je ranije objavljena informacija o 17 stradalih.

star
Ostali članci iz rubrike BiH
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak