Vojvodini zabiti glogov kolac kroz srce

image

Iako su iz klerofašističke bande Dveri danima pre održavanja velikosrbijanskih orgija u glavnom gradu Vojvodine euforično upućivali pozive na zbor svojim istomišljenicima iz severne Srbije - Šumadije, Mačve, južnih delova Beograda, kao i svojim trabantima u Novom Sadu, na koncu se na zboru pomoću fascija i kanapa skupilo tek nešto više od stotinak ekstremista. Međutim, to nije sprečilo da lavež zagovornika ukidanja domovine Vojvođana bude manje interesantan nego obično. S tim u vezi moglo se čuti, na primer, da je Vojvodina vampir samo pukom formom liči na živog čoveka, fantom, vampirski monstrum, nakazno mrtvorođenče...

Velikosrbijanska klerofašistička banda Dveri upriličila je u Novom Sadu zbor pod borbenim nazivom "Za odbranu Kosova i za ukidanje autonomije Vojvodine". Na slabo posećenom skupu gde se pomoću fascija i kanapa skupilo tek nešto više od stotinak ekstremista, što je obaška i najbolja potvrda da u Vojvodini srbijanski fašizam - No pasarán, protiv Vojvođana u glavnom gradu njihove domovine sa govornice su između ostalih režali: Boško Obradović iz hauptsitza klerofašističkih Dveri, jedan blizak rođak biznismena Miodraga Kostića, zatim, Srđa Trifković, Jovan Pejin i izvesni La Kosta Čavoški.

Propovedajući šovinizam i velikosrbijanštinu, govorom mržnje najviše se istakao izvesni Srđa Trifković, koji je po svemu sudeći tokom fašističkih bahanalija žvakao najviše velikosrbijanskog pejotla.

Ludovao mahnit, besan: Srđa Van Helsing Trifković
Photo: dverisrpske.com

"Vojvođanska autonomija od 1945. naovamo višestruki je apsurd i nema smisla kao neka manjinska tvorevina unutar većinskog državnog sistema", kazao je između ostalog izvesni Trifković i dodaje da treba "nakaznu vojvođansku autonomiju ukinuti ne samo Srba radi, već i njih samih radi".

"Josip Broz Tito i njegova partija vazda su fantomsku Vojvodinu videli samo i isključivo kao malj kojim se razbija srpska nacionalna i državna koherentnost. Nije njima nikada stalo do neke multi-kulti Vojvodine kao modela tolerantnog suživota, već samo do srubljivanja Srbije, u ovom slučaju otkidanjem njenog prirodnog i etnički dominantnog severa koji je njen neraskidivi deo. Podlim džiu-džicu zahvatom, koji je  je omogućen pobedom u srpsko-srpskom građanskom ratu koji su iznudili 1941-1945, pretvorili su tu fantomsku Vojvodinu u objekat rastakanja ostataka-ostataka, relikvije-relikvijarum, po njihovoj meri skrojene i srubljene Srbije. Svi im tragovi smrde nečovještvom, pa i to nakazno vojvođansko mrtvorođenče, danas kao i pre skoro sedam decenija", laje velikosrbijanski ekstremista dok vojvođanski karavani prolaze.

"Kao što vampir samo pukom formom liči na živog čoveka, a u suštini je njegova ontološka negacija, tako i autonomna pokrajina Vojvodina takva kakva je danas – i kakva je vazda bila od 1945. i kakva jedino može da bude – predstavlja suštu negaciju svega šta je Srpska Vojvodina bila kad je nastajala i čemu su njeni tvorci težili. Autonomna pokrajina Vojvodina je jedna groteskna, postmoderna karikatura severne Srbije, u izdanju vladajuće novosadske kleptokratije sastavljene od bahatih hohštaplera i njihovih zlokobnih spoljnih sponzora u Briselu i Vašingtonu koji stvaraju Republiku Kosovo danas, a planiraju autonomni Sandžak, autonomno rumunsko Homolje, autonomnu Preševsku dolinu i autonomno bugarsko Pomoravlje sutra, a desrbizovani i temeljno kroatizovani beogradski pašaluk prekosutra", zapenio je u nastavku Trifković.

"Autonomna pokrajina Vojvodina... Što pre tom vampirskom monstrumu bude zabijen glogov kolac kroz komunističko srce, to bolje za sve žitelje severne Srbije, Srbe i sve druge građane ove države. Da parafraziram velikog Rimljanina, uostalom autonomiju Vojvodine treba uništiti", delirični je zaključak pomahnitalog velikosrbijanca.

Tokom zbora velikosrbijanski ološ je sa govornice pripovedao okupljenim gulanferima kako Vojvodina u stvari nikada nije imala ni teritorijalnu, ni istorijsku, ni kulturološku autonomiju, a još manje identitet. "Vojvodina je pod okupacijom", zajebaše se u trenutku dverjani te rekoše istinu, a sa kojom bi se, jel, složili i svi Vojvođani.

Dveri posredstvom svog internet Völkischer Beobachtera navode da su pozvali ostale antivojvođanske i antievropske partije - Demokratsku stranku Srbije (DSS) i Srpsku radikalnu stranku (SRS) i sve ekstremističke organizacije, intelektualce i rasejanje da se formira široki velikosrbijanski front, koji nema za cilj samo očuvanje susedne države Kosovo i borbu protiv Vojvođana i njihove domovine, već podrazumeva i borba za nekakvo vascelo Srpstvo u svim krajevima i rasejanju.

"Posle dugog vremena osetio se duh slobode među narodom, koji je ulio nadu da se nećemo povinovati okovima briselske, londonske i vašingtonske administracije, već da ćemo se istrajno boriti za čitavo Srpstvo", navode ruskokolonaši iz Dveri.

No pasarán: Vojvodina
Photo: Biberche

Kako bi učestali laveži pobornika konačnog rešenja po pitanju Vojvodine i Vojvođana bili donekle razgovetniji u ovdašnjim tamnim političkim kulisama, one koji veruju u fenomen slučajnosti podsetićemo da su Dveri svoju antivojvođansku kampanju započeli krajem septembra 2012, upravo nakon smene gradske vlasti Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata u Novom Sadu. Od tada otvoreno rade na destabilizaciji ionako krhke političko-bezbednosne situacije u Pokrajini, paralelno sa sličnim velikosrbijanskim ekstremistima. Takođe, još simptomatičnije je da klerofašisti nisu pominjali ukidanje Vojvodine tokom vladavine bivšeg režima, niti im je to bila agenda u vreme predizborne kampanje ove godine.

Upravo zbog takve politike došlo je do otkazivanja poslušnosti novosadske filijale Dveri centrali u Beogradu, kada su, ujedno, odbornici Dveri iz skupštine Novog Sada napustili matičnu udrugu i formirali nezavisan poslanički klub. Vojvođanski ogranak klerofašističke organizacije tada je optužio rukovodstvo iz Beograda da je diktatorski uzurpiralo svu vlast u pokretu i da razbija Pokret u trenutku kada treba smeniti režim DS-LSV u Novom Sadu, implicirajući na specifičan odnos beogradskih dverjana i bivšeg režima na čelu sa Demokratskom strankom.

A ako neko i dalje veruje u "slučajnosti iza svakog ćoška", s tim u vezi podsetimo se i toga kako je predsednički kandidat klerofašista iz Dveri Vladan Glišić tokom predizborne kampanje dobijao je zavidan medijski prostor u režimskim medijima, prvenstveno u listu Press čiji je suvlasnik novi predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Drvosek Đilas, gde je u najvećoj meri kritikovao tada opozicionu Srpsku naprednu stranku, a naročito njenog predsednika Tomislava Nikolića, protivkandidata Borisa Tadića iz režimske Demokratske stranke na predsedničkim izborima 6. i 20. maja 2012. godine.