Srpsko SDS more Ognjena Tadića

image

Mada je od završetka rata na prostorima bivše Jugoslavije prošlo već petnaest godina, njegove razorne posledice osećamo i danas. Mržnja koju je Miloševićev režim prosuo po Hrvatskoj i Bosni mitingovanjem i navodno spontanim ustankom, brzo se pretvorila u strašan obračun sa svima koji nisu podržavali stvaranje Velike Srbije. Iza užasnih prizora rata, ostalo je na hiljade video zapisa koji govore o najstrašnijim danima, kad se slavio zločin, a ubice nazivale herojima. Vođena idejom da se ništa ne sme zaboraviti, redakcija e-novina pokreće video-serijal u kojem ćemo, slikom i rečju, podsećati na učesnike u nezapamćenom zločinačkom poduhvatu


Photo: Stock

OGNJEN TADIĆ USRED SRPSKOG MORA: Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, potpredsjednik Srpske demokratske stranke, kandidat za predsjednika Šumske 2010 (osvojio časno drugo mjesto), advokat – svojevremeno je bio ratni reporter STV (Srpske televizije). Ognjenova blistava reportaža o 30 kilometara srpskog mora u Novigradu i Karinu, ostaje kao epohalna oda turističko-krajinskom ludilu iz urnebesne sezone 1993. godine. Kupanje snimatelja u srpskom moru. Tadić na potonulom hrvatskom trajektu. Nada u SDS turizam. Srpski Novigrad. Srpski Karin. WTF!

 


OD BUKVE DO DERETIĆA: Ratni RTS reporter po imenu Branislav Bukva ostaće upamćen po ekskluzivnom imidžu, vizionarski daleko ispred svog vremena: crni brkovi, kapa, prsluk, muke s padežima. Njegovo objašnjenje da su Tuđmanovi plaćenici tj. ustaške snage same srušile katoličku crkvu, Bukvu uvodi u red retkih stabala televijzijskog srpstva koje se razgranalo na karlovačkom ratištu. S druge strane, nešto elegantniji Nikola Deretić, manje spontan od Bukve, ali bez brkova, opisuje srpsku golgotu u Paklenici. Pomenuti Deretić je, inače, član Upravnog odbora Radio-televizije BiH (BHRT). To je njemu šumska borba dala, da predstavlja kadrove sa Pala!

NEPOZNATI SRBOIDNI GENIJE KOJI HRVATE VIDI SA SLJEMENA:  Ni posle temeljite pretrage u e-novinama, nismo u stanju da odgonetnemo misterioznog ludaka koji je tokom 1990. i 1991, imao slobodan pristup Radio Televiziji Beograd. Na nekakvom okruglom stolu, u ciglo 36 sekundi, zapečaćena je sudbina Hrvata. Ako netko od čitalaca zna ko je ovaj Genije, neka javi i spasi svoju dušu.  


BIVŠI GLAVNI GRAD BIVŠE BOSNE I HERCEGOVINE: Izvesna Marica Lalović, koja je prije rata vodila Sarajevsku hroniku, zajebala je čitav medijski prostor onog časa kad je u skrenutim delovima mozga otkrila definiciju Sarajeva: „Bivši glavni grad bivše Bosne i Hercegovine“. Sa svojim metalno-menstrualnim glasom lišenim uložaka, Marica ostaje šampion šumske vokalne higijene.