Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

"Sva priroda divlja i surova"

Novi roman Ivančice Đerić

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Danny Lombardi

“Sva priroda divlja i surova” naslov je novog romana spisateljice Ivančice Đerić, koji je pre nekoliko dana objavila izdavačka kuća Rende iz Beograda

U petoj proznoj knjizi, autorka priču koncipira oko dvoje naratora - advokatice Kastelić i njenog supruga sudije - koji se sećaju događaja koji počinju 1987. surovim ubistvom studentkinje Andrijane Mišić.

„To je moj pokušaj da načinim jedan mozaik, da ga uobličim kao kriminalističko-pikarsko-politički roman. Ovaj roman predstavlja presek mog viđenja onoga što se dešavalo na ovim prostorima proteklih trideset, četrdeset godina”, rekla je Đerićeva za Politiku.

Prvi roman, “Zemlja u zrnu kafe”, Ivančica Đerić je objavila 2003. godine. Sledeća knjiga “Bosanci trče  počasni krug” uvrštena je 2007. u izbor za NIN-ov roman godine. Za prethodni roman “Nesreća i stvarne potrebe” dobila je nagradu “Biljana Jovanović” za 2012 godinu.

Objavila je dve zbirke pesama: “Otvorenost” (1991) i “Sa moga prozora odličan je moj život” (2009). Potonja je bila uvrštena u uži izbor za Vitalovu knjigu godine.

Razgovor koji smo s Ivančicom Đerić vodili početkom ove godine možete pročitati ovde.

star
Oceni
4.69
Ostali članci iz rubrike Vesti