Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (2)

Treća međunarodna strip konferencija

Kragujevac u stripu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Stock

U Kragujevcu će od 30. avgusta do 1. septembra biti održana treća međunarodna strip konferencija "Kragujevac, godine treće", na kojoj će specijalni gosti biti italijanski strip crtači Paolo Bizi i Alesandro Binjamini, autori serijala "Zagor", "Dilan dog" i "Mister No"

Na strip konferenciji učestvovaće više od 20 izdavačkih kuća, striparnica i redakcija strip-magazina. Tokom konferencije biće organizovana i besplatna strip radionica za sve uzraste, koju će voditi Vlada Vesović.

Organizatori NVO "Millennium" i udruženje ljubitelja devete umetnosti "Svet stripa" najavljuju da će posetici moći da pogledaju osam izložbi.

Prvi čovek NVO "Millennium" Vlada Paunović izjavio je za Tanjug da će velika berza stripa biti organizovana na tri lokacije – u Studentskom kulturnom centru, Zastavinoj bašti i Domu omladine.

Prema njegovim rečima, plaketa "Branko Plavšić" biće dodeljena poslednjeg dana konferencije pobedniku konkursa za kratki strip, koji organizuje "Svet stripa", dok će nagrada sponzora "Veseli četvrtak" biti dodeljena pobedniku konkursa za kratki strip u konkurenciji "Mladi lav".

star
Oceni
4.71
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak