Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Promocija knjige Slobodana Bubnjevića

Zašto se Srbi plaše promaje?

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: mpc

Promocija knjige priča “Strah od promaje” Slobodana Bubnjevića održaće se u Artget galeriji Kulturnog centra Beograda, u četvrtak 20. juna, sa početkom u 20 časova

Knjigu Slobodana Bubnjevića objavila je izdavačka kuća Književna radionica Rašić. Na promociji će se čuti reči iz ugla izdavača, autora i književne kritike, ali i sa novinarskog stanovišta. Promocija će osvetliti kako književnu, tako i društveno političku klimu u kojoj se knjiga pojavljuje, odgovarajući na jednostavno pitanje – zašto danas čitati baš ovu knjigu?

Strah od promaje” je zbirka 12 priča koje otvaraju raznovrsna pitanja o rasprostranjenim mitovima u Srbiji i regionu. Zašto se Srbi plaše promaje je samo jedno njih. Mada je gotovo polovina priča već u rukopisu osvojila neka od regionalnih književnih priznanja (Laza Lazarević, Ulaznica, Lapis Histriae, …), pojedine priče su izazivale izvesne kontroverze i pre nego što su se zajedno našle u jednoj knjizi.

Knjiga predstavlja bestijarijum zabluda o Srbima i drugim ubogim narodima, preispituje izuzetno aktulena društvena pitanja, ali je, prepuna dijaloga, obrta i dramatičnih sudbina pojedinih junaka, prevashodno namenjena čitaocu.

UČESNICI
Filip Švarm, novinar i urednik nedeljnika “Vreme”
Sasa Ćiric, književni kritičar i urednik lista “Beton”
Ivan Radosavljević, urednik izdanja
Slobodan Bubnjević, autor

MODERATOR
Olja Stošić, Kulturni centar Beograda

Slobodan Bubnjević je rođen 1978. godine u Rijeci, u Hrvatskoj. Danas živi u Pančevu, u Srbiji, sa suprugom i kćerkom.

Piše prozu i drame.

Po obrazovanju je fizičar istraživač, a od 2003. je novinar u beogradskom nedeljniku „Vreme“. Od 2011. uređuje komunikacije u Centru za promociju nauke.

Pre “Straha od promaje” (KRR, 2013), objavio je zbirku priča „Perturbacije i druge nevolje“ (Narodna knjiga, 2005).

Napisao je osam drama koje su emitovane na programima Radio Beograda.

Za rukopis romana “Sedmi narod”  2012. godine je dobio stipendiju Fonda “Borislav Pekić”, a pripalo mu je i nekoliko drugih literarnih nagrada.

star
Oceni
4.67
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak