Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Srdić, Tešin i Obradović

Promocija knjiga Književne radionice Rašić

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Facebook

Književna radionica Rašić održaće u utorak, 16. aprila, beogradsku promociju novih romana Srđana Srdića i Saše Obradovića, te reprinta knjige "Antologija najboljih naslova" Srđana V. Tešina

Nedavno osnovana izdavačka kuća predstaviće svoja izdanja u prostorijama Srpskog književnog društva (Francuska 7), s početkom od 19 časova. Na promociji će govoriti urednik Radionice Ivan Radosavljević i autori: Saša Obradović koji će predstaviti roman "Sestre Karamazić", Srđan Srdić će govoriti o svom drugom romanu "Satori", a Srđan V. Tešin o knjizi "Antologija najboljih naslova".

Saša Obradović rođen je 1968. godine u Valjevu. Do sada je objavio dve knjige priča – „Ulazak u zamak“ (1998) i „Izlazak iz zamka“ (2011) – te romane „Mardijan je najzad mrtav“ (2005), „Vrt ljubavi“ (2008) i „Drugi drugi svijet“ (2009).

Oslanjajući se na književno nasleđe koliko i na životnu stvarnost, u novom romanu Obradović osnovnu dramsku postavku čuvenog romana Dostojevskog pronalazi u našoj savremenosti i razvija duhovitu, ironičnu kriminalističku priču o antiheroinama postsocijalističke tranzicije.

Kikinđanin Srđan Srdić (1977) autor je romana „Mrtvo polje“ (2010) i zbirke priča „Espirando“ (2011), za koju je dobio nagrade „Biljana Jovanović“ i „Edo Budiša” za 2011. godinu.

Srđan V. Tešin (Mokrin, 1971) objavio je devet knjiga, među kojima su „Ispod crte“ (pripovetke), „Kazimir i drugi naslovi“ (roman), „Sveto Trojstvo Georgija Zecowskog“ (poezija), „Antologija najboljih naslova“ (roman)... Dobitnik je brojnih nagrada, a proza mu je prevođena na francuski, engleski, nemački, poljski, češki, makedonski, mađarski, albanski i slovenački jezik.

star
Oceni
4.80
Ostali članci iz rubrike Vesti