Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Letnja šema

Šušur! Festival od riči u Korčuli

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: press.croatia.hr

'Šušur! Festival od riči' će se održati od 11. do 15. kolovoza u Korčuli; svi će se programi odvijati na otvorenom, u uličicama i na trgovima stare gradske jezgre, i u potpunosti su besplatn

U sklopu festivala, u specifičnom ambijentalnom okruženju stare gradske jezgre grada Korčule, publici će se predstaviti književnici, putopisci i pjesnici iz regije koji u svojim djelima progovaraju o temi putovanja, odlaska i dolaska, kao i o svim specifičnostima života na otoku. Uz priznate i objavljivanje autore iz regije, festival će predstaviti i živopisne korčulanske autore i kroničare života koji će kroz svoja zanimljiva svjedočanstva govoriti o bogatstvu kulturnog naslijeđa grada Korčule.

U programu sudjeluju: Olja Savičević Ivančević (HR) Ankica Tomić (HR), Muharem Bazdulj (BiH), Jordan Cvetanović (SR), Marijo Glavaš (HR), Darko Šeparović (HR), Marko Stričević (HR), te korčulanski autori Sanda Hančević, Duško Kalogjera, Ivica Duhović-Žaknić, i drugi.

U okviru festivala predstavit će se i regionalni umjetnički projekt 'Laserski samit jeftine grafike'. Ovaj jedinstven vizualni doživljaj okuplja i promovira mlade kreativce iz oblasti dizajna, ilustracije i vizualnih komunikacija te uspostavlja nov koncept komunikacije sa širom publikom. Umjetnička djela obuhvaćena ovom izložbom, reproducirana laserskim štampačem na standardan A4 kancelarijski papir, bit će dostupna zainteresiranima za samo 7kn.

Osim navedenog, festival donosi i četiri radionice od kojih su dvije namijenjene djeci – slikarska radionica bit će posvećena oslikavanju priča Marka Pola, a radionica 'Ričolov' će djecu animirati na aktivno istraživanje korčulanskog dijalekta. Na radionici papira moći će se u praksi naučiti proces njegovog pravljenja, a gastronomska radionica će biti posvećena tradicionalnim korčulanskim specijalitetima.

Festival organizira zagrebačka udruga kulturne akcije 'KULA' u partnerstvu sa Gradskom knjižnicom „Ivan Vidali“ iz Korčule, Centrom za kulturu Korčula, gradskim muzejom Korčula i Gradom Korčula.

star
Oceni
5.00
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak