Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (786)

Susreti pisaca iz ex YU u Beču

Jugoslavija revisited

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Deutsche Welle

Bečko umjetničko društvo "Alte Schmiede" predstojećeg vikenda, od 5. do 7. novembra organizuje književne susrete "Jugoslavija revisited". Književnu manifestaciju otvorit će gradski vijećnik za kulturu Andreas Mailath-Pokorny i književnik Dževad Karahasan

Neka od pitanja na koja će odgovarati pisci jesu šta je još ostalo od Jugoslavije, šta je nakon 40 godina njenog postojanja nastavilo da živi, i uopšte, da li je Jugoslavija bila dobra ili loša. Na kompleksnost ovih pitanja možda će moći odgovoriti paralelno postojanje mnoštva mogućih odgovora i spremnost da se zauzme stav o Jugoslaviji bez dogmatskih i ideoloških utjecaja.

Bečkoj publici će svoje prozne i poetske doprinose na "ponovnom putovanju u Jugoslaviju" predstaviti David Albahari, Beqe Cufaj, Slavenka Drakulić, Franjo Frančić, Drago Jančar, Darko Jurković, Dževad Karahasan, Asmir Kujović, Todor Kuljić, Svjetlan Vidulić, Laura Marchig, Goran Petrović, Edo Popović, Ivana Sajko, Olja Savičević-Ivančević, Ivana Simić Bodrožić, Mile Stojić, Laszlo Vegel, Dragan Velikić i bivši visoki predstavnik u BiH Wolfgang Petritsch.

Džez gitarista iz Rijeke, Darko Jurković, bit će muzička pratnja učesnicima poetskih večeri. Fotoreporter "Slobodne Dalmacije", Feđa Klarić, prikazat će na izložbi fotografija život na Jadranu u vrijeme socijalizma.

star
Oceni
4.78
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak