Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Profil predstavlja

Promocija romana "Letnji dan do podne"

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
PHOTO: Stock

Književno veče posvećeno romanu „Letnji dan do podne“ Nebojše Romčevića održaće se u četvrtak, 10. juna u 21.00 sat u knjižari Plato „Ilegala“, Akademski plato 1, u Beogradu. O knjizi će govoriti Divna Vuksanović, Darko Bajić, Vojka Pajkić i autor. Odlomke iz knjige čitaće studenti glume FDU

Prva knjiga poznatog dramskog pisca i scenariste Nebojše Romčevića "Letnji dan do podne" biće promovisana u četvrtak, 10. juna u beogradskoj knjižari Plato.

Čitav niz likova upleo sam u ovom romanu u poduhvat u kome zajednički učestvuju bez svoga znanja i pristanka. Sve što činimo ili ne činimo, čak i banalne svakodnevne stvari, imaju značaja za živote nama nepoznatih ljudi. Niti oni to znaju, niti mi. Neki to zovu Sudbinom, neki slučajnošću, neki podsvesnim altruizmom. Ja za to nemam ime, ali o tome imam priču....“, pojasnio je Romčević.

Kritičar e-novina Vladimir Arsenić za ovu knjigu nedavno je napisao: "Čitalac će se na kraju Romčevićevog romana naći u dilemi je li on zaista pokušao da ukaže na disproporcionalnost sveta i teksta, i tako da skrene pažnju sa fikcionalnosti na realnost ili je, pak, u pitanju greška u poštovanju žanrovskih pravila koja ne zahteva metafizičko objašnjenje, već prosto pokušava da zabašuri sve ono što bi moralo da se rešava još narednih stotinjak stranica. Ma šta od ovog bilo istina, ispostavilo se da se Romčević sasvim dobro snašao u ulozi romanopisca i da je, neopterećen televizijskim kontekstom i „odličnom“ glumom, režijom i produkcijom koju nudipinkultura, uspeo da napiše duhovit i zanimljiv roman koji može da se meri sa trenutno najplodinijim humorističkim piscem sa ex-Yu prostora – Antom Tomićem.

Promocija počinje u 21 sat.

star
Oceni
5.00
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak