Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (6)

Manifestacija "From Israel with love"

Ukusi, mirisi i boje Izraela

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
FROM ISRAEL WITH LOVE

Manifestacija "From Israel with love" biće održana u subotu i nedelju, 28. i 29. novembra u Mixer Houseu, na kojoj će kroz brižljivo kreiran program biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika

MUZIKA: BENDOVI

Orphaned Land - Pioniri pravca nazvanog "orient metal" su poslednjim i aktuelnim albumom "All is One" dospeli na top liste širom sveta, izvan granica svoje zemlje, i uspeli su da svetu pošalju jasnu poruku ljubavi i tolerancije koju njihova muzka šalje. Upravo je to specifičnost ovog benda, jer za razliku od drugih, ne baziraju svoju muziku na mitovima, već na situacijama i problemima koji se dešavaju u današnjem svetu, ovde i sada. Njihova misija je prepoznata i od strane brojnih fanova, koji su 2012. godine čak i pokrenuli peticiju da se "Orphaned Land" nominuje za Nobelovu nagradu za mir. 

Koncert će održati u subotu, 28. novembra u 21 sat.

The Hazelnuts
FROM ISRAEL WITH LOVE

The Hazelnuts - je poseban fenomen na izraelskoj muzičkoj sceni koji je za jako kratko vreme uspeo da osvoji publiku širom sveta. Trio koji će vam sigurno privući pažnju svojim "vintage" stilom i preneti vam harmoniju koja je Nju Orleans krasila '30-tih godina. Bend je od samog početka (2013) krenuo da komponuje i piše svoje pesme, što je rezultiralo da za manje od dve godine učestvuje na svim poznatim izraelskim festivalima. Uživaćete u majstorijama akustične gitare, kontrabasa i trube koje će vam na najbolji mogući način dočarati svet swing jazza.

Bend će nastupiti u nedelju, od 17 i 20 časova, a ulaz je besplatan.

KUVARI: MAJSTORI KULINARSTVA

Tokom ove dvodnevne manifestacije svi zainteresovani će između 13 i 17 sati i u subotu i u nedelju imati priliku da uživaju u izralekslkim kulinarskim majstorijama Reema Hertsa (vlasinka restorana Smokvica) i Erana Elhalala (vlasnika poznatog restorana Saro Bistro na Menhetnu). Ako vas ne privuku mirisi tradicionalnih izraelskih specijaliteta, sigurno nećete moći da odolite ideji spoja balkansko-izraelske kuhinje.

FROM ISRAEL WITH LOVE

IZLOŽBA SLIKA – “Exchanging Glances”

“Foreign Relations through the eyes of Israeli and Serbian photographs”

Izložba naslovljena “​Exchanging Glances” svojevrstan je spoj radova osmišljenih kao zajednički serijal fotografija Milene Đorđević iz Srbije i Dora Neva iz Izraela. Oba umetnika, tokom ​svog boravka u stranoj zemlji, fotografisala su atmosferu, ljude i pejzaže ​​koji ih podsećaju na njihovu domovinu, ali i one koji su im svojom neobičnošću i originalnošću privukli pažnju. Surferi na pešačkom prelazu, peščane dine, slane naslage Mrtvog mora, samo su neki od detalja, koje će posetioci moći da vide na izložbi. Iako se žanr scene na fotografijama razlikuju, one prenose gotovo identičnu energiju ljudi i pokazuju da Srbija i Izrael imaju mnogo toga zajedničkog.

FASHION SHOW: Common Raven

Ljubitelji mode će drugog dana manifestacije imati priliku da uživaju u kreacijama poznatih dizajnera iz Izraela. Pored otvorenog razgovora sa dizajnerima (Victoria Kanar, Liron Itzhakov, Michal Hidas) svi zainteresovani će takođe imati priliku da kupe kreacije koje im se sviđaju.

FROM ISRAEL WITH LOVE

KOMPLETAN PROGRAM:

Subota, 28. novembar

12.00-20.00 - Israeli Fashion Expo @ Balkan Design Store

13.00-17.00 – Gastro Showcase: Isreali contemporary kitchen, Chefs: Rem Herts and Eran Elhalal

17.00-17.30 – Viktoria Kanar: History of Israeli Fashion, presentation

17.30-18.00 – Fashion talk: Rachel Cohen, Liron Itzhakov, Maoz Danan - fashion designers from Israel, Serbian fashion designers (Nenad to decide),

Moderators: Viktoria Kanar, Nenad Radujević

18.00 - Exhibition opening & Cocktail: "Photo dialogue: Serbia - Israel",

photographers: Milena Đrođević i Dor Nevo (Gallery) 

21.00 - Concert: Orhaned Land  (20.30h -gate open 21.00-21.30h Counterfate Band (from Pancevo) 21.45 Orphaned Land)

Nedelja, 29. novembar

12.00-20.00 - Israeli Fashion Expo @ Balkan Design Store

13.00-17.00 – Gastro Showcase: Isreali contemporary kitchen, Chefs: Rem Herts and Eran Elhalal

14.00-14.30 - Matinee music performance, Nenad Ivović

17.00 - The Hazelnuts (Israel)

15.00 - Fashion show rehearsal

19.00 – Fashion show "From Israel with Love": "Common Raven" label by Rachel Cohen, Liron Itzhakov, Maoz Danan - fashion designers from Israel 20h Concert: Hazelnuts

20.00 - Concert: Mikser Big Band - Glen Miller hommage + The Hazelnuts

star
Oceni
4.53
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi