Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (616)

European Press Prize za 2013. godinu

Dežulović najbolji europski kolumnist

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Dragan Kujundžić

Kolumnista i novinar Boris Dežulović osvojio je ove sedmice prestižnu nagradu European Press Prize u kategoriji najboljeg komentara za svoj komentar "Vukovar: Spomenik mrtvom gradu u prirodnoj veličini", piše Index.hr

Komentar je objavljen povodom godišnjice pada Vukovara 19. studenog prošle godine. Dežulović je nagradu primio danas na ceremoniji u Londonu.

Dodjela nagrada European Press pokrenuta je 2012. godine kao priznanje najvišim dostignućima u europskom novinarstvu u četiri kategorije - istraživačko novinarstvo, reportaža, komentar i urednički rad te inovacije u prezentaciji i uredničkim tehnikama.

Dežulovićev je komentar najboljim proglasio žiri urednika Reutersa, Le Mondea, El Paisa, Jyllands-Postena i The New Timesa, a za nagradu je bilo nominirano više od 400 novinara.

Boris Dežulović rođen je u Splitu 1964. godine. Studirao je povijest umjetnosti, radio kao ilustrator, crtač stripova, grafički urednik i novinski reporter.

Jedan je od trojice osnivača, dugogodišnji urednik i komentator tjednika Feral Tribune. Od 2000. godine stalni je kolumnist nekoliko listova na prostoru bivše Jugoslavije.

Osim publicistike, objavio je i nekoliko proznih knjiga fikcije: romane Christkind (2003), za koji je osvojio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2004. godini i "Jebo sad hiljadu dinara" 2005. godine.

Iste godine izašla je i Dežulovićeva zbirka poezije "Pjesme iz Lore".

star
Oceni
4.20
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak