Kultura Knjigofilija
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Partizanska knjiga

“Nokturni”, priče Kloda Lalumijera

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Dobro je kad je uvrnuto: Klod Lalumijer
Dobro je kad je uvrnuto: Klod Lalumijer
Izvor: www.ad-astra.org

Izdavačka kuća Partizanska knjiga koju vode naš kritičar Vladimir Arsenić i pisac Srđan Srdić počela je sa radom! Prvo izdanje ove izdavačke kuće objavljeno je u saradnji sa Književnom radionicom Rašić, a reč je o knjizi priča “Nokturni” kanadskog pisca Kloda Lalumijera u prevodu Nataše Miljković

Izvor: claudepages.info

“Dobre knjige se, između ostalog, odlikuju i time što čitaoce navode na promenu percepcije stvarnosti, makar ona bila i privremena. Poljuljaju temelje njihovih uverenja, iščaše opšteprihvaćena mišljenja, razbiju predrasude i stave do znanja da će ovaj svet ostati večita nepoznanica koja, uprkos čovekovim naporima usmerenim k njenom spoznavanju, uvek iznova otvara nova, neretko nesaznatljiva polja”, kaže prevoditeljka Nataša Miljković o Lalumijerovoj knjizi.

Klod Lalumijer je rođen u Montrealu u Kanadi. Autor je četiri knjige i više od sto priča. Njegova dela adaptirana su za potrebe pozorišta, televizije i stripa. Lalumijerova proza prevođena je na francuski, italijanski, poljski, španski, ruski i srpski jezik.

Knjigu možete naručiti na mejl partizanskaprodaja@gmail.com, a uskoro će se naći i u prodaji po knjižarama.

Drugo izdanje Partizanske knjige pojaviće se u maju, a reč je o knjizi pesama “Moje rijeke” Faruka Šehića.

star
Oceni
4.80
Ostali članci iz rubrike Knjigofilija
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak