Kolumna Petar Luković
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (6)

Živjeti turistički, kao e-žrtva: Viši sud, all inclusive

BIRN: Sisamo vam donacije

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
30 sponzora će nam dati novac u strahu za BIRN: Gordana Igrić, multimilionerka demokratije
30 sponzora će nam dati novac u strahu za BIRN: Gordana Igrić, multimilionerka demokratije
Photo: mc.rs

Zbog suđenja sa Radošem, Kusturicom, Drčelićem, Filaretom, Lazićevom, Spaićem, Čupićem – budale iz e-novina nisu uputile nikakvo pismo nijednom od jebačkih birn-parttnera; nesrećna Goca Igrić nikad nije bila na sudu, nema to erotsko iskustvo sa sudijom, nikad ništa nije platila, samo je dobijala pare za izmišljeni strah. A, ovo je lepo: BIRN je „deeply concerned“ da će se „situacija još gore unerediti“, te apeluju na EU Friends da izraze „brigu“ u kešu; još jedno milionče evra za Gocu Tamanicu i društvo u ćošku!

Zid za e-tužbe: Daleko od Goce Igrić
Photo: Sandra Dančetović

Dan uoči suđenja sa Radošem Četnolikim Bajićem, osetim pravnu nervozu sa elementima Snežane Malović u stomaku; nisu leptirići, već više Slobodan Homen u nagonu povraćanja; primisao da uđem u sudnicu i da gledam sudiju/sutkinju i onu stenografkinju koja ne razume riječi sa više od pet slova i nekog pravnika na praksi – previše je za čoveka koji je preživeo nepotkupljivu Vesnu Dželetović Cucić, delioca pravde koja je usred procesa sa pomahnitalim Filaretom (već mi se parohijalno suđenjem zakazao za mart) odnekud izvadila ime Danice Drašković preteći mi svedočenjem njenog supruga; kad se ispostavilo da je The Judge pomešala predmete – Jelenko ili Danica, isti qurac – bilo je jasno da je Pravosuđe u menstrualnom transu ds-marihuane zvane mahunarka Luković. Čim ga vidiš, osudi. Zovi policiju. Call The Midwife: season 4.

Ovde noga Goce Igrić nikad neće kročiti: Viši sud u Timočkoj 15
Photo: Bojan Tončić

Pokušam da se smirim, ali ne ide; nije Radoš Nemanja, ali je tužba glupa, kao i sve tužbe; valjda je sudija normalniji od Dželetović-Cucić; valjda je advokatica na Radoš za babu koja se češlja inteligentnija od advokatice Nemanje K. I srušiše se svi moji lijepi snovi; sudija legitimiše Bojana Tončića poručujući mu da je zabranjeno izveštavati sa procesa (Bojan već objavio tekst); sudija mi poručuje da u „njegovoj“ sudnici nisu dozvoljeni komentari (izbaciće me); sudija čak apeluje na pomirenje – kao da ja sam tužio TV Dražu; došlo mi da kažem – jeste, podržavam pomirenje pod uslovom da Ravnogorac povuče tužbu, izvini se e-novinama i obeća da više nikad neće snimati tv serije. I da više neće pisati kolumne. I da ode u emigraciju. I da ga više nikad ne vidimo. Ali, kad sam pogledao sudiju, odustao sam; bolje kukavica na slobodi, nego pička u zatvoru.

BIRN tvrdi da nisam pipkao prepone: Čedomir Čupić, borac za seksualni Otpor
Photo: Stock

Dirljivo je bilo kad je sudac zakazivao novo ročište; „Možete li, Lukoviću, 7. aprila, u 10,00 ujutru?“. Ne mogu. Tog dana u 9,00 imam ročište s profesorom Otpora Čedom Čupićem. Ali, dodajem: „U stvari, što mi sva suđenja ne utrpate u jedan dan, all inclusive u Višem sudu?“. Milka Tadić, Čeda The Čupić, Radoš S Ravne Gore, Radmila Peščanik Lazić, Nebojša Spaić?

Sudija šuti. I kaže: „A, može 9. april“. Čolićev april u Beogradu – uvek. Zvao sam je Emili. Zvao sam je Radoš.

+++

Birnovanje: Tadić i Bajić, bez babe koja se češlja dok selo Gordane Igrić gori
Photo: FoNet/Nenad Ðorđević

Dođem at home i doživim nervni slom. Serem po sebi; zašto nisi oborio sto i stolicu i nisi vrisnuo u lice sudiji da za njega imaš pet pitanja.

1. Da li ste, sudija i Radoše Bajiću, obavešteni da smo tekst u e-novinama preuzeli sa tuđih sajtova?

2. Da li ste, sudija i Radoše Bajiću, svesni da taj tekst nismo mi pisali?

3. Da li je Radoš Bajić imao istu duševnu bol dok je tekst o njemu čitao na tuđim sajtovima ili je duševnu bol osetio tek na e-novinama? BTW, je li Bajić tužio sajtove koji su originalno, prvi, objavili tekst o njemu?

4. Dokle će se kažnjavati onaj koji je preneo tekst, a ostaviti na miru onaj koji je tekst napisao i objavio? Da li je sekundarno prenošenje gore nego originalno objavljivanje (videti „Peščanik“ sa originalnim tekstom o Kusturici).

5. Ima li šanse da nam sudi netko tko zna bar nešto malo o medijima, a ne da me kao internet-urednika pita kad će „moje sledeće izdanje“?

+++

Ugrožena: Goca Igrić, Brkićeva tabloid-sex-fiksacija
Photo: Stock

Uveče se, kad mi je comp crk’o – sasvim smirim. Dobogda sve crklo, kažem sebi, naročito sloboda štampe. Dočekam polubudan jutro, odem u optuženi office, vidim da BIRN brine o erotskoj slobodi Gordane Igrić, smeta im što su e-novine imenovale Milovana Brkića iz „Tabloida“ kao frienda, pa pišu:

February 9 - Not realising that BIRN is quoting everybody as saying something related to the attacks on BIRN, E-novine is now saying: “Greed for EU money is such that even Milovan Brkic [editor in chief of “Tabloid”] is a good friend of Gordana Igric and her BIRN junta.”

Poruka da mi ne kapiramo da Mozak Na Igrić liči na Brain From Brkić uvod je u question: šta je sledeće, objašnjenje BIRN-a da je svaki psihopata koji je fašista uvek dobrodošao?

Ali, Lukoviću, možda BIRN zna da si juče bio na sudu? Šta će uraditi Goca Tamanica Igrić? Opet čitam: „BIRN Regional Director Gordana Igric has sent a letter on behalf of the network to more than 30 international human rights and media organisations including the Committee to Protect Journalists, Amnesty International, Human Rights Watch, the Helsinki Committee for Human Rights and International Press Institute to highlight the continued pressure on BIRN in Serbia. BIRN and its partners are deeply concerned that the situation is likely to deteriorate further and we therefore appeal to you to express concern over these issues".

Politička karijera: Slobodan Georgijev u Sirizi birnonanije
Photo: mc.rs

Zbog suđenja sa Radošem, Kusturicom, Drčelićem, Filaretom, Lazićevom, Spaićem, Čupićem – budale iz e-novine nisu uputile nijedno pismo nijednom od jebačkih birn-parttnera; nesrećna Goca Igrić nikad nije bila na sudu, nema to erotsko iskustvo sa sudijom, nikad ništa nije platila, samo je dobijala pare za izmišljeni strah. A, ovo je lepo: BIRN je „deeply concerned“ da će se „situacija još gore unerediti“, te apeluju na Friends da izraze „brigu“ u kešu; još jedno milionče evra za Gocu i društvo u ćošku!

Dok se e-novine vuku po sudovima i plaćaju kazne, BIRN održava konferencije po Media centru; oni su ugroženi; njima se preti; budaletina od urednika BIRN-a dočekala je da ga Borko Stefanović uzme u razmatranje za člana srpske Sirize (Slobodan Georgijev); hoće li, wow, Gordana Igrić izazvati Tomislava Nikolića na sledećim izborima?

Pička vam lijepa i lepa materina; dok se redakcija e-novina raduje svakoj Western Union uplati od trideset evra, Gordana Igrić i BIRN raspolažu sa tri miliona evra, uz horror-priču o ugroženosti; to nije medij – već Korporacija Za Otimanje Para, uz tužibaba priče kako im Aleksandar Vučić preti.

BIRN je, dozvolićete da im se najebem mile majke, Društvo sa Neograničenom Odgovornošću za Mafijaško Pranje Para; osobe koje mesečno imaju prihode od deset do petnaest tisuća evra, organizuju konferencije tipa „Free The Media“, hoteći Još, Još, Još, jer being „opressed“ jeste šifra za evropske grantove i lažno novinarstvo.

Kad Gordana Tamanica Igrić bude imala bar jednu tužbu i bude kročila u Viši sud u Beogradu (Timočka 15), neka mi se javi oko te demokratije i jebačke slobode.

Toliko o Slobodi. Igrić-body.

 

star
Oceni
3.81
Ostali članci iz rubrike Petar Luković
Tagovi