Entertainment Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (19)

Bloger: Nebojša Krstić - Krle - Keks za konje

Ubi me cult

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Mislilac: Nebojša Krstić, u DS pozi kritički nastrojenog intelektualca
Mislilac: Nebojša Krstić, u DS pozi kritički nastrojenog intelektualca
Photo: Željko Safar

U maniru nebitnog analitičara sa elitnog Vračara, koji sa zainteresovanom ali malobrojnom publikom komunicira isključivo Blogom na blogerskom B92, Nebojša Krstić, eks-savetnik seks-predsednika, danima je smišljao kakvu duhovitost koja će zaseniti prostotu duha, kako ličnu, tako i onih čijem uhu, grlu i nosu prijaju plitke misli rečenog savetnika počasnog blogera

Dugo pripremana pošalica koja će oduševiti sve one koji iz nekog razloga imponuju Krstiću, kao i svaka ćorava rabota, obila se autoru o netalentovanu glavu i pre nego što je uspeo da ispravi pravopisne greške u editu.

Naime, tek što se Krstić ostvario kao pisac i vaskolikom srpstvu, u 16:06, ostavio u amanet reči koje izazivaju pozor:

Normalna i pristojna Srbija

Želim da verujem: Nebojša Krstić aka Fox Mulder
Photo: Stock

„Želim da verujem da Aleksandar Vučić, trenutno najpopularniji domaći političar i šef najjače stranke vlasti, nije naredio svom partijskom kolegi da dan pred lokalne izbore u Vrbasu privodi u prostorije stranke opozicione aktiviste i tamo ih šamara.

Takođe, želim da verujem da najmoćnija politička figura nije tražila od Vulina da ide na Kosovo i tamo vrši segregaciju Srba na dobre i loše, podobne i nepodobne, patriote i izdajnike Srbije.

Voleo bih da verujem da Vučić ne stoji iza svakodnevne, višemesečne kampanje taboidnog blaćenja njegovih političkih protivnika.

Voleo bih da verujem da je Vučićeva borba protiv kriminala i korupcije neselektivna i da u njoj nisu i neće biti pošteđeni ni sadašnji vlastodršci, te da se ona ne zloupotrebljava za obračun sa opozicijom, kao što to tvrdi jedan od rukovodilaca SNS-a Cvijan.

Zato očekujem da Vučić kazni stranačke siledžije iz Vrbasa i da ih izbaci iz stranke. Očekujem da kazni Vulina izbacivanjem iz vlade. Što se tabloida tiče, očekujem da osudi hajku na svoje političke protivnike na isti način na koji je , pre nekoliko dana, osudio i napade na porodice opozicionih političara.

Ovo bi bili mali koraci za Vučića, a veliki za Srbiju na putu ka mogučnosti da jednoga dana bude normalna i pristojna zemlja.

… već u 16:22, stigao je zanimljiv komentar blogera “cult”, sa samo naizgled trapavim naslovom:

Hm, da

cult: Brzi odgovor
Photo: Stock

U pristojnu i normalnu Srbiju se veruje tek kad se s vlasti ode.

Dok si u mogućnosti da pristojnu i normalnu zemlju praviš, onda privedeš novcu vesele drugare i omogućiš im masovnu pljačku raznih agrobanaka, državnog budžeta, opštinskih budžeta, razvojnih banaka, fondova, tendere nameštaš, iz budžeta plaćaš fantomske konsultante i projekte, od institucija napraviš smehotres, dovedeš stručnjake za usavršavanje otimanja, ovi izmisle ofpse, sokoje, takse na takse, oglođeš sve do poslednje pare, celu stranku i vesele koalicione partnere zaposliš po agencijama za pomorske nesreće i još stotinjak takvih, armiju lopina koja krene u pljačku preko tendera, upravnih odbora, pokupuje desetine hiljada automobila od naših para, natakari im rotacije, a kad para nestane, onda zadužiš zemlju za deset narednih generacija, samo da se dolče vita veselih drugara nastavi, sa sve onim košarkaškim, šmekerskim gimme five.

E, kad sve to prođe, onda se traži pristojna Srbija.

A gde su naših deset godina, to ko jebe.

 

star
Oceni
4.54
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak