Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (14)

Bogoslovski lajkovi

Mladić, Draža i kalašnjikov

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Izvor: www.jutarnji.hr

Nekoliko dana nakon incidenta kod Kistanja, u kojem su učestvovali pravoslavni bogoslovi i grupa mladića hrvatske nacionalnosti, mediji u Hrvatskoj objavili su detalje sa Facebook profila jednog od bogoslova. Budući "hrišćanski pastir" na društvenoj mreži otvoreno veliča zločince poput Ratka Mladića i Draže Mihailovića, čezne za Republikom Srpskom Krajinom, "lajkuje" kalašnjikov i preti homoseksualcima

Momir Đ. jedan je od momaka iz grupe bogoslova koji je iz tuče izašao povrijeđen, što je obzanio na popularnoj društvenoj mreži, postavivši fotografiju svoje previjene šake. No, na njegovom profilu mogu se naći mnogo interesantniji detalji, poput video snimka na kojem navijačka skupina "Lešinari" iz Banjaluke skandira Ratku Mladiću.

Bogoslov ne krije da i sam ima sklonosti ka rimovanju, pa poručuje: "Da se Dražin barjak vije, ne bi bilo Albanije." Jeftinim rimama nije kraj: "Za Kosovo i Metohiju Srbin glavu daće,Kosovo je Srpsko i Srpsko ostaće", poručuje u ovoj nepismenoj poruci budući sveštenik.

Albanija mu je mila jedino ako gori, što iskazuje komentarom ispod fotografije na kojoj su zapaljene albanska i zastava EU: "Zaista lijepo gore".

 
Izvor: www.jutarnji.hr

Pored zapaljenih zastava, Momir Đ. je fan Vojske Republike Srpske i, u skladu sa tim, čezne i za takozvanom Republikom Srpskom Krajnom, pa je član grupe "50.000 članova koji bi volili da danas postoji Republika Srpska Krajina". Sledbenik Isusovog učenja "lajkovao" je i fotografiju kalašnjikova, ali nije rezervisan ni prema hladnom oružju, naročito ako ga treba upotrebiti prema gej popoulaciji, što se vidi u sledećem wannabe duhovitom komentaru:

"Šta imate protiv gej parade? Pa ovako, imamo: palice, lanci, motke, kamenje."

Podsjetimo, nakon tuče koja jec izbila u nedjelju na cesti ka manastiru Krka, dvadesetak kilometara zapadno od Knina, policija je uhapsila sedmoricu mladića hrvatske nacionalnosti. Oni su naknadno pušteni da se brane sa slobode uz mjere opreza: zabrane približavanja manastiru Krka na jedan kilometar i oštećenicima na 100 metara.

Marica Kosor iz šibenske policije rekla je da policija ne svrstava osumnjičene na jednu i drugu stranu već nezavisno provodi istragu. Za sada su utvrdili nanošenje teške i lakih povreda, a protiv sedmorke, za koju su utvrdili da su napadači, podneli su krivične prijave.

star
Oceni
4.57
Ostali članci iz rubrike Društvo
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak