Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (33)

Ivica Dačić Evropi

Obiće vam se o glavu vraćanje viza

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Ne znate šta vas čeka: Ivica Dačić, mrgodan
Ne znate šta vas čeka: Ivica Dačić, mrgodan
Photo: Sava Radovanović/Tanjug

Ivica Dačić kaže da bi ponovno uvođenje viza ostavilo teške posledice za Srbiju, ali i Evropsku uniju i predložio da Srbija plati troškove za 10.000 azilanata koji su u Evropi

"Reč je o manje od 10.000 azilanata u celoj Evropi. Mi ćemo za tih 10.000 platiti troškove jer bi to bila manja šteta za Srbiju nego ukidanje viza", kaže premijer Srbije, prenosi Beta.

Dačić je priznao da je vizna liberalizacija "jedina konkretna stvar EU koji su građani Srbije videli u poslednjih nekoliko godina" i napomenuo da među azilantima koji iz Srbije beže u Evropu "najviše ima Roma i Albanaca", i da je potrebno promeniti sredinu u kojoj oni žive, "što je drugoročan proces".

Evribadi dens nau!
Photo: Stock

"Da izbacujemo Rome i Albance iz autobusa, to ne bi odobrila Evropska unija", kaže Dačić ali ne objašnjava da li se tako postupalo sa ljudima ukoliko bi Evropska unija ostala ravnodušna na takve postupke vlasti u Srbiji.

Istakao je da će učiniti sve da ne bude ukinuta vizna liberalizacija i da će to biti tema svih njegovih razgovora sa EU.

"Dosta smo uradili zajedničkog (Srbija i EU) i ne znam zašto bi neko koristio Srbiju i Makedoniju kao primer za države kojima treba da se ukinu vize", pogurao je dobrosusedske odnose Dačić.

star
Oceni
2.16
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak