Entertainment Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (15)

Borislav Pelević, smrt je neproverena glasina

Umro, a gradi crkvu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Mermerna smrtovnica: Grobno mesto Borislava Pelevića, turistička atrakcija
Mermerna smrtovnica: Grobno mesto Borislava Pelevića, turistička atrakcija
Photo: www.kurir-info.rs

U selu Sekulić, podno Tare, Borislav Pelević, član SNS, nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde i jedan od najboljih prijatelja Željka Ražnatovića Arkana - zida crkvu, a sebi je već podigao i impresivni nadgrobni spomenik

Mrtav, a leti: Borislav Pelević, zombie
Photo: kurir-info.rs

Kako dramatično izveštava večito prijateljski „Kurir“, pored temelja crkve je mali plac na kome je groblje: tu je i Pelevićevo grobno mesto, veliki mermerni spomenik na kome je ugravirana gotovo cela njegova biografija (sa stihovima „Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Metohiju i Kosovo?“).

- Kupio sam tu sebi grobno mesto. Ovo smatram svojim drugim zavičajem – rekao je umrli Pelević,

Kako s ponosom piše „Kurir“, živi Pelević ih je primio u svojoj planinskoj kući: „U ogromnom dvorištu ispred planinske kuće napravljene od punog drveta, Pelević, obučen u srpsku nošnju, priča da je na Taru prvi put došao pre 13 godina, da je veoma zavoleo ceo kraj, te da ima utisak da mu je to sada drugi zavičaj. Ideja o crkvi rodila se, kaže, u jednom od razgovora s meštanima kada su ga, zbog velikog poštovanja prema njemu, proglasili za predsednika crkvenog odbora“. Zbog toga je izgradnju crkve preuzeo na sebe, skromno dodajući da je za gradnju religioznog građevinskog objekta već podigao kredit od 30.000 evra.

Poslednji snimak pre smrti: Borisav Pelević u narodnoj nošnji na temelju betonskog zagrobnog života
Photo: Kurir

- Crkva će imati 45 kvadrata, biće visoka devet metara, a gradi se od starog bora. To drvo je staro između 500 i 600 godina, traje oko hiljadu godina i raste samo na Tari. Celokupan građevinski materijal dobili smo od Nacionalnog parka Tara – poručuje iz groba Dead Pelević i nastavlja svoju zombie-priču. - Ja sam ktitor crkve. Pre oko godinu dana počeli smo izgradnju, dvojica meštana su dala po pet ari placa, zemljište na kome je crkva, dobili smo dosta donacija, a ja sam digao pomenuti.

Lagodno putovanje u smrt: Pelević sa konjem Pegazom (konj, desno)
Photo: Kurir

Na pitanje „Kurira“ kako će – budući da je već mrtav - finansijski izdržati kad se za crkvu zadužio 30.000 evra, a poslanička plata ili plata ministra su do 130.000 dinara, on „kroz osmeh“ kaže: „Ne živim ja od poslaničke plate. Kupio sam pre nekoliko godina, uz pomoć prijatelja, kuću u Budvi, koju sam u pravom trenutku prodao. Sad lagodno živim od kamate. Pa, ja sam pola poslaničke plate davao za izgradnju Avalskog tornja“.

Moja zagrobna kuća: Pelević okružen duhovima Arkana i Legije
Photo: Kurir

Zidove kuće krase slike Željka Ražnatovića Arkana i Milorada Ulemeka Legije, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića: „Nikad se neću odreći Arkana“ - kaže za „Kurir“ Pelević dok s ponosom pokazuje na ogromnu sliku. „Kuma se ne odričem, bez obzira na funkciju. Njegova slika će uvek biti u mojoj kući, brvnari, kabinetu, koji god da bude“.

Pre povratka u grob, preminuli Pelević uspeo je da doda: „Na osveštenje crkve pozvaćemo i patrijarha Irineja. Nadam se da će moći da dođe. Gost će nam biti i moja kuma Svetlana Ceca Ražnatović“.

* Redakcija e-novina pozdravlja dead/alive Pelevića prigodnom pjesmom grupe Dead Or Alive "You Spin Me Round (Like A Record)"

star
Oceni
4.65
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak