Srbija Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (4)

Dinkić pred bankrotom

Šoljice na rasprodaji

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
PHOTO: JOE 6 PACK

U senci priče o novom gripu, hapšenju Joce Amsterdama i velikog prvomajskog dima po srpskim olistalim šumama, pojavila se stidljivo jedna vest koja je neke obradovala, dok je druge ozbiljno zabrinula

e-novine

Poslednjeg aprilskog dana, Drugi opštinski sud u Beogradu saopštio je da je Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i još po nečega, proglašen krivim za klevetu Verice Barać, predsednice Saveta za borbu protiv korupcije. Dinkić je istovremeno osuđen na novčanu kaznu od 450.000 dinara, koju će morati da plati oštećenoj.

U saopštenju suda navodi se da je Dinkić proglašen krivim po privatnoj tužbi Baraćeve, pošto je u televizijskoj emisiji Zamka izneo lažnu tvrdnju da se ona u Čačku kandidovala za predsednicu odbora stranke G17 plus i da je tom prilikom falsifikovala potpise podrške. Sud je utvrdio da je Dinkić obmanuo javnost i time grubo pokušao da moralno diskredituje Vericu Barać.

Imovinska karta
Tokom predizborne kampanje u martu prošle godine Mlađan Dinkić je obelodanio svoju imovinsku kartu u kojoj je naveo da poseduje ušteđevinu od 68.000 evra, dvosoban stan od 68 kvadrata, garažu i automobil marke „pežo” iz 2001. godine. Dinkić se tom prilikom požalio novinarima da mnogi misle da je lopov, a da on „nije ništa manje pošten od Koštunice”. Podrazumeva se da je integralni deo imovinske karte njegov dragoceni komplet od devet šoljica za kafu, kao i nečujni muzički talenat.
Odluka beogradskog suda iznenadila je Dinkića usred priprema za prvomajski roštilj, koji je naprasno morao da bude otkazan. Mlađino odsustvo sa uranka zabrinulo je i brojne građane koji su se javili na internet forumima sa glasnim pitanjem kako će Dinkić naći toliki novac da plati presuđenu kaznu. Neki su odmah ponudili moguća rešenja kako da idejni tvorac dinkićizma nakon ideološkog i moralnog izbegne i lični finansijski bankrot.

Mnogi su se setili da je Dinkić od dobijenih presuda protiv Kurira zaradio preko 3,5 miliona dinara, što bi bilo više nego dovoljno da se podmire postojeći troškovi. Drugi su, pak, suočeni sa mogućnošću da je Mlađan možda zarađeni novac već potrošio na kupvinu nove police za diskove, doveli u sumnju nepristrasnost suda.

„Kako je moguće da 'Kurir' dobija onako smešne novčane kazne za teže uvrede i neistine, a Mlađi je odrezano pola miliona iz cuga”, upitao je jedan forumaš očigledno zabrinut za sudbinu pravne države u nas.

„Da li je sudija uzeo u obzir da ubogi ministar, koji živi u dvosobnom stanu i prima jadnu ministarsku platu, koja će možda biti skresana, nema od čega da plati kaznu?”, zapitao se neko.

-.-PHOTO: JOE 6 PACK-.-Pesma za narod: Gitara umesto akcijaKao poslednje rešenje ministru su ponuđene opcije da proda nekoliko od svojih devet šoljica za kafu, a ostatak bi mogao nadomestiti i aukcijskom prodajom njegove CD kolekcije kao i njegove zločinačke gitare kojom su izvršeni mnogobrojni muzički pogromi (najnoviji genocid: saradnja sa izvesnim Kikijem Pilotom).

Bilo kako bilo, Dinkić zasada ne mora da brine, pošto s jedne strane ima imunitet, koji će ga zaštititi od prinudnog izvršenja, a s druge strane u septembru će biti novog rebalansa budžeta, pa će se valjda naći neki dinar i za Mlađu. U protivnom, kad bi se desilo ono najgore – da Dinkić iz svog džepa nešto plati – pitanje je da li bi preživeo takav Monetarni udar!

Ovako, izgleda da će devet šoljica za kavu i dalje biti u upotrebi! Ima se, može se!

Oceni
0
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak