Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (5)

Reakcije na Mrkonjićevu izjavu

Rehabilitacija Miloševićeve politike uz prećutnu podršku DS

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Povodom poslednje izjave ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića da je Slobodan Milošević „heroj nad herojima” Socijaldemokratska unija postavila je pitanje Demokratskoj stranci da li je ova izjava posledica „Deklaracije o političkom pomirenju” sa Socijalističkom partijom Srbije i da li oseća potrebu da reaguje.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić ocenio je u petak da su petorica najviših političkih, vojnih i policijskih funkcionera SRJ i Srbije (Nikola Šainović, Nebojša Pavković, Dragoljub Ojdanić, Sreten Lukić i Vladimir Lazarević) koji su 26. februara osuđeni u Haškom tribunalu na dugogodišnje kazne, samo branili svoju zemlju i narod. „Umesto da budu slavljeni kao heroji, oni su dobili 100 godina robije”, rekao je Mrkonjić za Tanjug.

„Heroj nad herojima, Slobodan Milošević, pokazao je kako se brani čast svoje zemlje i svog naroda. Nikog od njih nije optužio i samo se borio za istinu, a istorija će pokazati da je Milošević bio u pravu”, ocenio je Mrkonjić. -.--.- A sad zagrljaj: Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i Milutin Mrkonjić

SDU smatra da ova izjava nije samo skandalozna već i da „postavlja ozbiljno pitanje da li su politička lutanja današnje Srbije pre svega rezultat koalicije na vlasti koja nema nijedan zajednički sadržalac”.

„Postavljamo pitanje Demokratskoj stranci da li je ova izjava posledica Deklaracije o političkom pomirenju sa Socijalističkom partijom Srbije i da li DS oseća potrebu da nešto kaže povodom ovog istupa Milutina Mrkonjića”, navodi se u saopštenju. SDU pita DS „da li će posle ovoga Demokratska stranka nastaviti da promoviše SPS u Socijalističkoj internacionali i da li ona stvarno misli da su građani zaboravili politiku socijalista za vreme vladavine Slobodana Miloševića.”

„Ukoliko se niko od koalicionih partnera Socijalističke partije Srbije ne oglasi, možemo slobodno smatrati da su se oni okupili isključivo radi vlasti”, zaključuje se u saopštenju SDU.

Pre toga je reagovala i Liga socijaldemokrata Vojvodine. „Uvereni smo da to nije stav vlade koju podržavamo. Principi na kojima počiva Vlada Srbije su direktno suprotni principima na kojima je počivala politika Slobodana Miloševića, a Socijalistička partija Srbije je ulaskom u Vladu prihvatila te principe”, saopštio je LSV, koji očekuje da se premijer Cvetković javno ogradi od Mrkonjićeve izjave.

-.--.-Oceni
0
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak