Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Ratni zločini

Mesec dana pritvora za Malića

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu odredilo je pritvor do mesec dana Nenadu Maliću iz Bečeja, osumnjičenom za ratni zločin u BiH 1992. godine, saopštio je u petak sud.

Zahtevom za sprovođenje istrage Tužilaštva za ratne zločine Malić (47) se tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Sumnjiči se da je, kao pripadnik šeste krajiške brigade Vojske Republike Srpske, 21. decembra 1992. godine, u ugostiteljskom objektu Fontana u Starom Majdanu (BiH), ubio dva civila, a trećeg, koji je uspeo da pobegne, ranio.

Njemu je određen pritvor jer mu se na teret stavlja krivično delo za koje je propisana kazna zatvora duža od deset godina i zbog toga što je delo izvršeno pod posebno teškim okolnostima.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je Malić osumnjičen da je uz pretnju oružjem iz lokala izveo H. G. koga je ubo nožem u desnu stranu vrata a potom mu iz pištolja kalibra 7,62 milimetara ispalio hitac u grudni koš.

Malić je iz istog pištolja ispalio metak u glavu R. V. pogodivši ga u desnu slepoočnicu i u mozak. Udarcima po glavi i telu pokušao je da ubije i Dž. H, koji je,međutim, uspeo da pobegne.

Nenad Malić je zbog tog događaja optužen u odsustvu pred Kantonalnim sudom u Bihaću 2002. godine i tereti se takođe za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. -.--.-
Oceni
0
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak