Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Dom omladine Beograd

Treća regionalna konferencija o Vikipediji

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Stvaraoci Vikipedije iz Srbije i okolnih i zemalja iz EU organizuju Treću regionalnu konferenciju, koja će se održati od 19. do 21. decembra u Domu omladine u Beogradu.

Kako su najavili organizatori, cilj konferencije je da se razmene iskustva i da predstave svoj rad široj javnosti. Konferencija će obuhvatati predavanja, diskusije i razmene ideja.

Vikipedija je slobodna enciklopedija na Internetu koju gradi više od milion dobrovoljaca širom planete. Vikipedija na engleskom je najveća ikad napravljena enciklopedija, dok su izdanja na drugim jezicima uglavnom veća od najvećih sledećih enciklopedija na tim jezicima.

Zadužbina Vikimedija je organizacija koja vodi računa o tehničkom funkcionisanju Vikipedije i drugih Vikimedijinih projekata, kao sto su Vikirečnik, Vikiknjige, Vikivesti itd. Cilj zadužbine je da obrazovni materijal bude dostupan svakoj osobi na svetu. Vikimedija Srbije je peti osnovani, a danas jedan od dvadesetak ogranaka zadužbine po svetu. Vikimedija Srbije je osnovana 2005. godine i do danas je organizovala nekoliko nacionalnih i regionalnih konferencija kojima je cilj bio predstavljanje slobodnog znanja i razmena iskustava u radu na njemu.-.--.-


Oceni
0
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak