Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Čačak

Spaljena albanska zastava

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nepoznate osobe spalile su u noći između utorka i srede na gradskom trgu u Čačku albansku zastavu, koja je tu bila postavljena sa još 11 zastava balkanskih zemalja povodom likovne izložbe „Biblioteka – otvorena knjiga Balkana”.

Organizator likovne izložbe, slikar Božidar Plazinić, izjavio je za agenciju Beta da je paljenje albanske zastave „vandalski čin”, ističući da je predstojeća likovna izložba kulturna manifestacija koja nema nikakve veze sa politikom.

„Sam naziv izložbe je metaforičan i upućuje na stanje na Balkanu, pa i čin paljenja albanske zastave govori o tom stanju”, rekao je Plazinić.

Dvanaest zastava zemalja Balkana i Japana postavljeno je u utorak, 28. aprila, na Gradskom trgu u Čačku kao najava za izložbu. Na izložbi koja se organizuje u okviru proslave 600 godina od prvog pisanog pomena imena grada Čacka izlagaće 87 umetnika iz 23 zemlje balkanskog regiona, ostatka Evrope, Japana, Kanade, Kine, Amerike.

Izložba će biti postavljena u galerijskim prostorima četiri čačanske institucije kulture – Domu kulture, Narodnom muzeju, Arhivu i Risimovom legatu. Otvaranje izložbe zakazano je za petak, 31. oktobar, u 17 sati, u Domu kulture.


Oceni
5.00
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak