Feljton
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (14)

Reprint: Ratni video-zapisi (6)

Srpske zemlje s pevanjem i pucanjem!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Stock

Mada je od završetka rata na prostorima bivše Jugoslavije prošlo već petnaest godina, njegove razorne posledice osećamo i danas. Mržnja koju je Miloševićev režim prosuo po Hrvatskoj i Bosni mitingovanjem i navodno spontanim ustankom, brzo se pretvorila u strašan obračun sa svima koji nisu podržavali stvaranje Velike Srbije. Iza užasnih prizora rata, ostalo je na hiljade video zapisa koji govore o najstrašnijim danima, kad se slavio zločin, a ubice nazivale herojima. Vođena idejom da se ništa ne sme zaboraviti, redakcija e-novina pokreće video-serijal u kojem ćemo, slikom i rečju, podsećati na učesnike u nezapamćenom zločinačkom poduhvatu

Photo: Stock

NAJBIZARNIJI RATNI VIDEO – MARTIĆ, PAROH JASENOVAČKI I POMAHNITALE ŽENE S PEVANJEM I PUCANJEM: Nakon svih ratnih strahota, čini se da smo sve videli i da sve znamo. Ipak, ostao je sačuvan video-zapis koji svojim kolektivnim ludilom predstavlja istinskog šampiona. Čega sve tu nema: Martić lupeta o zajedničkoj državi Svih Srba, neko uniformisano lice preti napadom na Zagreb, starije žene u alkoholisanom stanju, grupno pucanje i vrištanje. Kolosalno pomračenje uma!

 

 

OLIVER MANDIĆ PRETI IZBEGLICAMA IZ KRAJINE: Prijatelj Željka Ražnatovića Arkana stigao je u tzv. Srpsku Krajinu da odatle poruči lokalnim „pičkama“ da dođu i brane srpske zemlje, a ne da se sede po beogradskim kafićima. Još jedna propagandna akcija za Arkanovu „Dobrovoljačku gardu“.

 

NINO BRAJOVIĆ U VUKOVARU LAMENTIRA O BUDUĆNOSTI: Nekadašnji ratni reporter Radio Televizije Beograd, docnije čak predsednik Udruženja novinara Srbije, danas direktor iste firme – ujesen 1991. razgovarao je sa nekoliko dobrovoljaca u porušenom Vukovaru. Obratite pažnju na luda Brajovićeva pitanja i još luđe odgovore. Da se ne zaboravi!

 

KULTURA I TRADICIJA SRPSKOG VOJEVANJA U ALKOHOLU: Negde u kamenjaru Krajine 1995, valjda na obodima Dinare, u prirodi, srpski dobrovoljački đilkoši– mortus pijani – pokazali su kako izgleda kad Srbin u uniformi slavi. Evo ovako.

 

RUŠIMO EKSKLUZIVNO ZA GLEDAOCE TV TITOGRAD: Ima li veće sreće za crnogorskog rezervistu od mogućnosti da pred tv kamerama sruši aerodromski toranj na Ćilipima? Nema. Proverite zašto.

 

star
Oceni
4.44
Povezani članci
Ostali članci iz rubrike Feljton
image

Feljton: Decenija nezavisnosti Crne Gore (9)

Kad je "žabljački referendum" bolji

image

Feljton: Decenija nezavisnosti Crne Gore (8)

Cunami velikih stratega

image

Feljton: Decenija nezavisnosti Crne Gore (7)

I zvanično: Lele i kuku

image

Feljton: Decenija nezavisnosti Crne Gore (6)

Kad sila Boga moli

image

Feljton: Decenija nezavisnosti Crne Gore (5)

Žuta traka za Crnogorce

image

Feljton: Decenija nezavisnosti Crne Gore (4)

Deset razloga ZA i hiljadu neistina PROTIV

Tagovi
Nema tagova za ovaj članak