Entertainment Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Konačno smo dočekali

Treći album Damjana od Resnika

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: LA

Naš e-novinarac, drugar sa fakulteta, anti-fašista, levičar i ko zna šta još, Damjan Pavlica, pod umetničkim imenom Damjan od Resnika, kao što smo najavljivali ranije, konačno je objavio svoj treći po redu studijski album pod originalnim nazivom „Treći album”

Kako su agencije prenele, skoro sve pesme (ima ih 10) je napisao frontmen Damjan Pavlica, osim teksta za numeru „Matori podlače” koji je napisala Jelena Petrović i za numeru „Vronski” koji je napisala pevačica Zorica Vujović.

Albumom preovlađuje štulićevsko opušteni ambijent, relaksiran i nepretrpan zvuk, pitka i nenapadna gitara, kao i nežni prateći  ženski vokali.

Autor kaže da album ne bi mogao da nastane bez pomoći mnogih prijatelja. Solo gitare su svirali Filip Banjeglav i Bojan Čop. Bas linije snimali su  drugari iz kraja Miloš Bosnić (Vivo Band) i Goran Krstović (Ah Ahilej), dok su klavijature i perkusije Boris Tasev i Tihomir Hinić iz grupe SARS. Harmoniku je odsvirao Nemanja Jovanović Pavi.

Ilustraciju omota uradio je Uroš Pejčić, a album je realizovan u tzv. Resničkoj Laboratoriji Zvuka, što pouzdani izvori navode da je u stvari Damjanov podrum. Ovaj umetnički uradak u celosti možete preuzeti ovde.

U kratkom razgovoru dok je trajala priprema za ovu vest, pitali smo Damjana kada će sledeći koncert na šta nam je odgovorio: „Ko zna...”

star
Oceni
4.06
Ostali članci iz rubrike Vesti
image

Čedomir Antić, četnoliki

Živ je Draža, nije paralaža

image

E-Ekskluzivno

Draža je živ!

image

Maher za gluposti: Dragan Šutanovac

Od egzibicionizma do idiotizma

image

Video hit: Muzika je put do klanja

Srbin pozdrav po granati šalje

image

Nema kraja e-bolu: Ostatak DSS u novom raskolu

Sanda i raskolnička banda